La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els rellotges connectats conquereix­en Berlín

Les companyies es llancen a perfeccion­ar els seus models per arribar a més consumidor­s amb més serveis

- FRANCESC BRACERO

més important de l’electrònic­a de consum a Europa, confirma aquesta tendència.

Per què les companyies tenen tanta fe dipositada als rellotges? Perquè poden acabar suplint algunes de les funcions del telèfon d’una manera més senzilla. La primera d’aquestes funcions és la visualitza­ció i la resposta immediata a les notificaci­ons, però n’hi ha moltes més. Per exemple, en els pagaments mòbils, en funcionar com a targeta de crèdit, o amb funcions per obrir portes, activar controls de la llar domòtica i portar un control de paràmetres de salut. Al marge d’això, també poden solucionar de forma molt ràpida les respostes dels missatges o les guies pas a pas dels mapes per GPS.

Samsung, la companyia que més ha intentat llançar (fins ara sense èxit) un producte d’aquest tipus, va dedicar ahir una presentaci­ó exclu- siva per al seu cinquè rellotge, el Galaxy Gear S2. Es tracta d’un rellotge amb sistema operatiu propi, Tizen, que renuncia a l’Android Wear de Google, el sistema amb què funcionen la majoria de rivals d’Apple. El de la companyia coreana ha aconseguit aprimar-se respecte al model anterior i es queda en 11,4 mil·límetres en un disseny circular amb dos models, el normal (349 €) i el clàssic (379 €), als quals s’afegeix una versió una mica més gruixuda que pot incorporar una targeta, e-sim (interna) que permet fer trucades i utilitzar dades sense necessitat d’estar enganxat al telèfon per bluetooth.

El model de Samsung, com el d’Apple, porta tecnologia sense fil de curta distància NFC per fer pagaments en terminals contactles­s. Pujar al metro i l’autobús hauria de ser tan fàcil en el futur com passar davant un control que llegís el nostre bitllet al canell, sense necessitat de treure res d’una bossa de mà o una butxaca. Si Apple va donar un nou tipus de control al seu Watch mitjançant una corona que reemplaça les funcions de scroll i zoom, la marca coreana ha creat un bisell giratori amb funcions similars.

El Galaxy Gear S2 corregeix algunes de les mancances dels seus antecessor­s. En primer lloc, s’ha convertit en un dispositiu subjecte al disseny i la moda. En segon lloc, ha abandonat el plàstic i els materials sintètics per apostar per l’acer i la pell. Ara és aquest complement que ja són els rellotges tradiciona­ls però amb noves funcions que en realcen la utilitat. És resistent a l’aigua i a la pols. Serà compatible amb els mòbils Android a partir de la versió 4.4 que tinguin 1,5 GB de memòria RAM d’ara endavant.

Aquesta mateixa setmana, Google anunciava que el seu sistema Android Wear per a rellotges connectats podrà funcionar amb l’iPhone (sense trucades ni aplicacion­s) a partir dels nous models. Les companyies volen donar vol a aquest tipus de dispositiu. No només pel que poden arribar a suposar en el capítol de vendes de dispositiu­s dins del compte de resultats, sinó perquè poden ajudar a difondre nous serveis. Samsung va mostrar ahir noves aplicacion­s relacionad­es amb els cotxes connectats elèctrics i ha arribat en aquest aspecte a acords amb companyies com BMW i Volkswagen. El cotxe i el rellotge també s’entendran.

 ?? FRANCESC BRACERO ?? Samsung Galaxy Gear S2, el cinquè rellotge de la companyia coreana, que ahir va ser presentat a la capital alemanya
FRANCESC BRACERO Samsung Galaxy Gear S2, el cinquè rellotge de la companyia coreana, que ahir va ser presentat a la capital alemanya
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain