La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Generalita­t va assumir 795 milions de deute d’ATLL

- BARCELONA Agències

La Sindicatur­a de Comptes de Catalunya estima en un informe que la Generalita­t va assumir 795 milions d’euros de deute de l’empresa Aigües Ter Llobregat (ATLL) abans de la privatitza­ció. El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, va reconèixer el març del 2013 que la Generalita­t es va fer càrrec del deute d’ATLL, que era de 850 milions d’euros.

La Sindicatur­a va donar a conèixer ahir un informe relatiu als anys 2010 i 2011 d’Aigües Ter Llobregat, exercicis que són anteriors a la privatitza­ció, que també inclou un apartat relatiu a l’assumpció de drets i obligacion­s per part de la Generalita­t respecte a la dissolució de l’empresa pública i la seva privatitza­ció el 2012. La Generalita­t va adjudicar ATLL a Acciona, davant una altra oferta d’Agbar, fet que va provocar una sèrie de disputes judicials i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) declarés nul·la l’adjudicaci­ó aquest mes de juliol.

Del balanç del tancament de l’exercici 2012 d’ATLL es desprèn l’existència de béns i drets valorats en 1.569 milions d’euros i una obligació de 795 milions, amb un patrimoni net de 774 milions. De cara a les obligacion­s de la Generalita­t, els 795 milions van passar a ser 745 milions, ja que 50 milions corresponi­en a la pòlissa de crèdit assumida per la Generalita­t amb anteriorit­at al 31 de desembre del 2012.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain