La Vanguardia (Català-1ª edició)

Bankinter inicia el creixement internacio­nal

L’entitat adquireix el negoci lusità minorista de Barclays

- CONCHI LAFRAYA Madrid

“Amb l’adquisició del negoci minorista de Barclays a Portugal s’obre una nova fase de Bankinter, ja que suposa el primer pas en el creixement internacio­nal”, va afirmar ahir María Dolores Dancausa, consellera delegada. Va explicar que Bankinter sempre havia crescut de forma orgànica i a Espanya, tret de dues adquisicio­ns puntuals de filials en les quals havia participat en la seva creació. I el 100% de Van Lanschot a Luxemburg per a clients espanyols de banca privada.

L’operació s’emmarca en la decisió del banc britànic de retirar-se del negoci retail al continent europeu. De fet, la divisió espanyola va ser adquirida per CaixaBank.

Bankinter pagarà 100 milions per aconseguir 185.000 clients (dels quals 20.300 són empreses), una cartera de crèdits de 4.881 milions, una xarxa de 84 oficines i 1.002 empleats. L’operació es pagarà amb recursos propis del banc, però per minimitzar el consum de capital, que representa 320 milions, es recorrerà al fons de comerç (120 milions) i es durà a terme una emissió de deute d’híbrids (200 milions).

Dancausa va explicar que Barclays Portugal estava en pèrdues des del 2012, però en el primer semestre d’aquest exercici va obtenir un benefici net d’11,7 milions. “La cartera és rendible des del primer dia perquè ja està sanejada”, va esmentar.

La directiva preveu que no hi haurà ajustos de plantilla, “tret de casos molt puntuals”, i va ratificar que continuarà al capdavant de la filial lusitana el seu actual director general, Carlos Brandao. Bankinter preveu que les autoritzac­ions s’aprovin en menys de sis mesos i la integració total sigui efectiva abans de 16 mesos.

Malgrat que algunes entitats financeres espanyoles s’han retirat del negoci bancari a Portugal, Dancausa va defensar que Bankinter “tenia el radar al país lusità des de feia mesos”. Va argumentar que l’economia portuguesa creixerà un 1,5% aquest any i un 1,8% el vinent i que “els marges en el sistema financer lusità són més grans que a Espanya”. El quadern de vendes es va rebre al març, però les negociacio­ns es van intensific­ar a partir del julio. D’altra banda, la divisió d’asseguranc­es de vida de Bankinter ha adquirit juntament amb la companyia d’asseguranc­es Mapfre per 75 milions la divisió d’asseguranc­es i pensions del grup britànic.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain