La Vanguardia (Català-1ª edició)

Èxode impression­ant

-

Penso que aquest problema cabdal de la immigració i els desplaçats se’ns n’ha anat de les mans. D’una banda, els que fugen de la pobresa més extrema d’aquestes parts d’Àfrica, sense recursos ni possibilit­ats. De l’altra, l’èxode impression­ant dels refugiats, que fugen d’un país en guerra o d’un conflicte armat. Sento infinita llàstima i pietat! Tenen el mateix dret, aquests éssers humans, de sobreviure i de viure amb dignitat. I sento impotència quan veig que aquests milers i milers de refugiats o d’immigrants no els volen enlloc.

Molts van a parar a Grècia, però al país hel·lè ja en tenen prou d’immigrants i refugiats. I a més, la seva economia dista un abisme de la prosperita­t. Però, dissortada­ment, això és un no parar. Arriben de Síria, de l’Afganistan, de Líbia, i van a la recerca d’empara a l’Europa del nord. Tanmateix, en lloc d’asil i aixopluc, troben traves dissuasive­s: tanques, filats, soldats militaritz­ats que els impedeixen saltar…

No sé què espera la Unió Europea per implicar-s’hi i intentar resoldre aquest problema global! Tant G-8, tantes cimeres i reunions de gran volada… I fan cas omís de la situació indigna i angoixant en què viuen milers i milers d’éssers humans.

C. VILLAR PEREARNAU

Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain