La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ajudem aquesta gent

-

Estic veient per televisió l’odissea d’aquestes persones que, després de travessar milers de quilòmetre­s a peu, espremuts per les màfies i no volguts enlloc, arriben a Hongria, compren el bitllet de tren per arribar a Alemanya i es troben el camí barrat, i vigilats per soldats armats, com si fossin assassins perillosos.

La Vanguardia ( 3/IX/2015) publica a primera plana una fotografia colpidora: un guardacost­es porta en braços el cadàver d’un nen de tres anys ofegat. La urgència de trobar una solució a aquesta humiliació es peremptòri­a. Aquestes persones tenen una sola pretensió, la de deixar enrere la guerra, el terror i començar una vida digna dins de la gran Europa.

Què esperen els elitistes polítics de Brussel·les per reunir-se i debatre, amb ganes i interès, la solució a aquest greu problema? Què esperen las autoritats eclesiàsti­ques del Vaticà per actuar o influir sobre els països europeus, recordant-los conceptes com la caritat cristiana?

Les entitats i les persones en situació de trobar una solució tenen l’obligació de mobilitzar-se de seguida i posar fi a aquesta situació denigrant. Europa no es mereix el que està passant. El Vell Continent sempre ha estat bressol de totes les tendències humanitàri­es, no el decebem.

BRU DURAN GILI Subscripto­r Salou

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain