La Vanguardia (Català-1ª edició)

Del punk al màrqueting

Algunes grans empreses s’han acostat a la cultura del fes-t’ho tu mateix amb el missatge que l’experiènci­a resulta fàcil i agradable

- A. MOLINS Barcelona

El fes-t’ho tu mateix gastronòmi­c no ha passat desaperceb­ut per a les marques, que s’hi han acostat i s’han convertit “en els seus facilitado­rs” com diuen des de Lékué, una firma que fa tot tipus d’estris per a la cuina i per cuinar, i concretame­nt un per fer pa i un altre per fer formatge fresc. “Algú que no hagi cuinat gaire també pot fer el seu propi pa o el seu propi formatge, aquesta és la revolució”, afegeixen.

Lékué afirma que és una empresa pionera en aquest sentit, ja que “sempre hem cregut en el fes-t’ho tu mateix, que forma part del nostre ADN. Dissenyar, descobrir, innovar i provar de fer-ho un mateix és part de la nostra essència”.

Per ells, el procés va ser senzill, ja que “des de la marca fa anys que apostem, com els nostres clients, per un retorn a l’autèntic, a la revisió dels orígens i a les tradicions adaptades a les necessitat­s actuals. És una tendència confirmada en molts àmbits i especialme­nt en el gastronòmi­c i en la cuina. La gent vol cuidar-se, menjar de manera saludable i també que estigui bo, però vol que sigui fàcil de fer. Així que ens considerem l’aliat perfecte per menjar de forma saludable, fàcil i deliciosa”. A Lékué diuen que la clau de l’èxit és escoltar la gent, ja que “en aquest sector ens retroalime­ntem i al final la gent ens guia i fa que els nostres productes tinguin sentit”.

Per això, Lékué ha buscat crear sinergies amb un dels think tanks nutriciona­ls i gastronòmi­cs més importants d’Espanya, la Fundació Alicia, que segons els responsabl­es de Lékué “és la clau, ja que ells tenen el pols de les tendències i la capacitat creativa per ajudar-nos a resoldre les necessitat­s tècniques i de disseny”.

Ja fa temps que podem fer cafè a casa gràcies a les màquines de cafè en càpsules o servir-nos una canya de cervesa, gràcies a tiradors de cervesa i gaudir “de l’exclusiva experiènci­a de la cervesa de barril a casa”.

Una de les últimes incorporac­ions ha estat Sodastream, que ven màquines per fer refrescos a la llar mitjançant el seu sistema de carbonatac­ió i una bona gamma de sabors i que ha aconseguit posar nervioses les totpoderos­es marques de refrescos, gràcies a un màrqueting agressiu, que la va portar a contractar Scarlett Johansson per a una campanya amb l’eslògan “Ho sento Coca-Cola i Pepsi”.

Sodastream, molt implantada als EUA i menys a Espanya, ha jugat fort dues de les cartes en què es basa l’ètica do it yourself: l’alimentaci­ó saludable i la sostenibil­itat. Segons Luis Alfonso Royo, director de Scyse (l’empresa que comerciali­tza Sodastream a Espanya), “amb la nostra selecció de saboritzan­ts fets amb productes 100% naturals i lliures d’edulcorant­s artificial­s és més sa beure refrescos”. Fins i tot tenen el certificat d’idoneïtat kaixer. Sodastream és una empresa israeliana i al seu web asseguren que les seves màquines fins i tot es poden utilitzar durant el sàbat. La carta de l’ecologia i de la sostenibil­itat és simple. Amb el sistema Sodastream es generen molt menys envasos de refresc buits (la màquina es ven amb una ampolla de PET reciclat i lliure de BFA) i un no s’ha de desplaçar fins al supermerca­t a comprar, la qual cosa, a més de còmoda, redueix les emissions de carboni, ja que evita haver d’agafar algun mitjà de transport per anar a comprar refrescos.

El febrer de l’any passat el gegant dels refrescos carbonatat­s CocaCola va anunciar que es disposava a desenvolup­ar un sistema per poder fer les seves begudes a casa, mitjançant un acord amb Green Mountain Coffe Roasters, un dels fabricants de càpsules de cafè més importants del món. La màquina havia d’estar a punt al llarg d’aquest any, segons les previsions que tenia Coca-Cola.

 ?? . ?? Johansson és imatge de Sodastream
. Johansson és imatge de Sodastream

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain