La Vanguardia (Català-1ª edició)

Deu detinguts per prostituir dones a Catalunya

- REDACCIÓN Barcelona

La Policia Nacional va detenir ahir, a Barcelona, deu persones que integraven una xarxa dedicada a la captació de dones per explotar-les sexualment. El grup va recloure i va violar durant tres dies una dona paraguaian­a que, amb enganys, i amb una falsa proposta de feina, havien convençut perquè es traslladés a Barcelona.

La investigac­ió es va iniciar quan la Fiscalia del Paraguai va alertar als agents espanyols que una dona de nacionalit­at paraguaian­a, resident a Barcelona, podria estar sent víctima de maltractam­ents per part de la seva actual parella, segons va informar la Policia.

Quan els agents van localitzar la jove, els va explicar que havia estat captada al seu país amb la falsa promesa de dedicar-se a cuidar gent gran i fer tasques d’auxiliar d’infermeria a Espanya.

En canvi, tan bon punt va arribar, la dona va ser reclosa en un xalet durant tres dies, on va ser violada i colpejada a fi de doblegar la seva voluntat per obligar-la a exercir la prostituci­ó fins que saldés el presumpte deute que tenia amb la persona que li va pagar el viatge a Espanya.

La víctima relata que, després de ser sotmesa, va ser obligada a prostituir-se en diversos clubs de cambreres de la província de Barcelona, com ara al Papiol i a Sant Andreu de la Barca, i finalment va ser traslladad­a a un altre local que pertany als membres de la banda.

En la seva investigac­ió, els agents van constatar que hi havia una organitzac­ió dedicada a l’explotació sexual de dones en diferents clubs de Barcelona i després de les deu detencions asseguren que la banda està completame­nt desarticul­ada.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain