La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cuina de temporada

El restaurant Viduca és una troballa al barri de Sants

-

Preguem als nostres lectors que no s’esforcin a intentar esbrinar els orígens del nom Viduca. Secun Vidueira i Encarna Carriba van arribar, per separat, a Barcelona l’any 1953 procedents de la seva Galícia natal. En Secun va començar com a ajudant de paleta i de fuster, però una lesió el va obligar a canviar d’ofici i es va incorporar a l’hotel Ritz, on va aprendre a servir tant el personal com els exigents clients. El 1967, en Secun va decidir independit­zar-se i el 1987, juntament amb tota la família, va obrir un petit bar a Sants que va anar evoluciona­nt a casa de menjars, i mentre ell atenia la clientela, la seva dona, Encarna, es va posar al capdavant dels fogons. A l’inici, la majoria dels seus feligresos treballave­n als petits tallers del barri, però ara són els empleats de les diverses oficines que han substituït els dels tallers.

El servei de menjars es va anar ampliant i especialit­zant i al cap d’un any van incorporar el local contigu i van començar a elaborar els que avui són els seus plats estrella: el pop a feira, els llegums (pèsols, faves i cigrons), la vedella gallega i la tonyina marcada o en tartar.

Posteriorm­ent van anar prenent el relleu els seus dos fills. En Secun a la cuina i en Juan a la sala, que elaboren una cuina que ells defineixen de temporada.

A més dels dinars són molt interessan­ts els esmorzars de forquilla i ganivet, en especial els divendres, i la seva gran quantitat i varietat d’entrepans freds i calents.

5 a Taula va poder gaudir d’unes extraordin­àries albergínie­s farcides gratinades amb beixamel, de la tripa amb salsa i dels cigrons emmascarat­s amb botifarra i pinyons.

Ofereixen una correcta carta de vins amb dotze referèncie­s de blancs, tres de rosats, 38 vins negres i vuit caves. La seva carta és àmplia, potser massa, però tots els plats estan ben elaborats i amb productes de proximitat i de temporada. Per això afirmem que el Viduca és una bona troballa a Sants.

 ?? XAVIER GÓMEZ ?? Secun i Joan Viduera, els dos germans que ara estan al capdavant del local que van obrir els seus pares
XAVIER GÓMEZ Secun i Joan Viduera, els dos germans que ara estan al capdavant del local que van obrir els seus pares

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain