La Vanguardia (Català-1ª edició)

Roben dos quadres de la galeria Sales

- BARCELONA Redacció

A la llum del dia i amb total tranquil·litat i desvergony­iment. Sense que ningú advertís res. Així van ser sostrets dijous al matí dos quadres de la galeria Alejandro Sales, al carrer Julián Romea, al costat de Gala Placidia.

“Jo havia sortit i l’encarregad­a de la sala era al magatzem. La porta d’accés dóna al carrer. Algú va haver de veure que era buida, va entrar i se’ls va endur. Potser van ser dues persones i es van endur una peça cadascuna”, explica Alejandro Sales, un dels galeristes més prestigios­os de la ciutat, en actiu des del 1985 i membre d’Art Barcelona.

Les obres sostretes són dos olis sobre fusta de petit format, obra del pintor extremeny resident a Madrid Damián Flores, nascut el 1963. Es titulen Transatlàn­tic (41x24 cm) i Hortes de Barcelona (28x19) i estan valorades en 1.050 i 750 euros. Pertanyen a una sèrie, que sota el títol “Barcelona, la llum de la memòria”, recrea imatges inspirades en les dels grans fotògrafs catalans dels anys cinquanta i seixanta, com Francesc Català Roca (qui apareix retratat en l’exposició) o Xavier Miserachs. Obres subtils que juguen amb el record i la malenconia de l’espectador.

El galerista, que encara no se’n sap avenir, ha presentat la pertinent denúncia davant els Mossos.

 ??  ?? Transatlàn­tic, de D. Flores
Transatlàn­tic, de D. Flores

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain