La Vanguardia (Català-1ª edició)

Piqué torna a l’arena

La Federació el va castigar per a la Lliga però el necessita per a la selecció

- CARLOS NOVO Madrid

Gerard Piqué torna amb la selecció espanyola contra Eslovàquia a Oviedo, on agafarà ritme de cara al final de la seva sanció a la Lliga. L’última vegada que va jugar amb la roja a Espanya va ser xiulat de manera notòria a Lleó. Per això la rebuda que li ofereixi el públic del Carlos Tartiere serà un dels focus d’atracció.

I és que tot en Piqué sembla un excés, per al bo i per al dolent. No deixa de ser una paradoxa que sense haver pogut debutar a la Lliga per una sanció de quatre partits –dels quals n’ha complert dos– per haver insultat l’assistent de Velasco Carballo en la Supercopa (“Em cago en la teva puta mare”), Piqué hagi d’acumular minuts ara en la defensa de la Federació que el va castigar sense atendre els requerimen­ts del seu club.

En el seu escrit de recurs, el Barcelona va intentar provar que el que havia dit el central era la castellani­tzació de l’expressió catalana “la puta mare”, al·legacions que Competició va desestimar perquè va considerar que “no passen de ser una cortina de fum davant un meridià insult”.

Sobre el comportame­nt avui del públic cueja el que va passar el passat 12 de juny a Lleó, quan en ocasió d’un amistós amb Costa Rica el més destacat del partit va ser la sonora xiulada que va rebre Piqué quan va sortir al camp i cada vegada que va tocar la pilota. Probableme­nt, la primera vegada a la història que l’afició espanyola increpa un dels jugadors de la seva selecció.

Segons Xavi Hernández, ja retirat de la roja, els motius van ser clars: “Lleó deu ser madridista”. Si és així Piqué també podria escoltar música de trons aquesta nit. El futbol asturià des de sempre té el cor partit: Gijón és blaugrana i Oviedo, blanca. El mateix Piqué va assumir amb naturalita­t els xiulets d’aquella nit, que va entendre que es devien a quan va fer broma de Cristiano i la seva festa d’aniversari. “La gent fa el que li rota, de vegades et xiulen i d’altres t’aplaudeixe­n, no passa res, és la meva feina”. Si Piqué va assumir els xiulets com una part més del futbol i les passions que provoca, la seva situació va provocar un reguitzell d’afecte cap al jugador per part dels seus companys de la roja i fins i tot del mateix selecciona­dor. “Qui xiula Piqué xiula Espanya. No ha dit res greu, però hi ha una incitació gran per part d’alguns mitjans a l’odi. Què millor que enfrontar-se amb un jugador català. El patriotism­e cal demostrar-lo. I m’enerva i em posa de mala llet perquè qui xiula un jugador espanyol que ha jugat 70 partits internacio­nals pita la selecció espanyola”, va assenyalar Del Bosque.

Més enllà d’aquestes paraules d’afecte i de la seva qualitat, que ha fet d’ell un dels millors centrals del món, Piqué no resulta indiferent a ningú, i menys a la premsa madrilenya, que parla constantme­nt dels diferents embolics en què ha estat involucrat: la maneta

LES BROMES, SEGONS PIQUÉ “Jo sempre he estat bromista; ara em vaig fent més gran i en faig menys, però bones”

i els seus festejos recordant el Reial Madrid, l’al·lusió al dj Kevin Roldán, l’escopinada al federatiu Pedro Cortés quan celebrava el Mundial en un autobús descapotab­le pels carrers de Madrid o els lletjos episodis de les bombes fètides i la picabarall­a de l’aparcament amb un guàrdia urbà de Barcelona.

Contra tota aquesta llegenda negra, Piqué es defensava ahir en una entrevista amb un dels patrocinad­ors de la selecció: “Si fas bromes has de saber-les encaixar. Jo sempre he estat molt bromista. Abans en feia més, ara em vaig fent més gran i en faig poques, però bones”. També assegura que no l’influeix massa l’ambient que es viu als camps: “Des que sóc futbolista no em fixo mai gaire en els ambients. La veritat és que m’és bastant igual si em xiulen o no. Entro al camp i em concentro en el joc. T’acostumes a això perquè és part de la teva vida”.

 ?? ALBERTO MORANTE / EFE ?? Gerard Piqué, a la primera fila al costat de Cesc Fàbregas, a l’entrenamen­t d’Espanya d’ahir a Oviedo
ALBERTO MORANTE / EFE Gerard Piqué, a la primera fila al costat de Cesc Fàbregas, a l’entrenamen­t d’Espanya d’ahir a Oviedo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain