La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vocals del CGPJ rebutgen que es reformi la llei del Constituci­onal

-

La reforma de la llei del Tribunal Constituci­onal (TC) que promou el Govern ha estat acollida amb severes reserves entre els magistrats de l’Alt Tribunal i ahir s’hi va afegir el malestar expressat per membres del sector progressis­ta del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), màxim òrgan de govern dels jutges.

Diversos vocals del CGPJ consultats per Efe consideren innecessàr­ia la reforma, que permetria sancionar càrrecs públics com el president de la Generalita­t, Artur Mas, si promou la secessió de Catalunya. Segons el seu parer, la iniciativa del PP persegueix una finalitat política que perjudica el TC.

Els vocals del CGPJ funden el seu desacord en dues raons: l’esperit i el contingut de la reforma de la llei i el fet que s’hagi tramitat d’urgència perquè entri en vigor com més aviat millor, com també ha denunciat tota l’oposi-

ció en bloc.

Els membres de l’ala progressis­ta del CGPJ lamenten que, segons el seu parer, es privi el TC de la seva naturalesa constituci­onal per convertir-lo en un òrgan a les ordres de l’Executiu. Creuen que la reforma és innecessàr­ia perquè les sentències dels tribunals són executable­s per principi, i a més lamenten que es furti al CGPJ el seu informe preceptiu sobre un assumpte que afecta drets fonamental­s i l’equilibri de poders, ja que canvia la naturalesa del TC donant-li competènci­es que són més pròpies de l’àmbit penal.

 ?? DANI DUCH ?? Una reunió del CGPJ, que presideix Carlos Lesmes
DANI DUCH Una reunió del CGPJ, que presideix Carlos Lesmes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain