La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’aparador de la llengua

L’avinguda de la Catedral de Barcelona acull fins al 13 de setembre la Setmana del Llibre en Català

- JÚLIA MARTÍNEZ Més informació www.lasetmana.cat

La Setmana vol fomentar l’hàbit de la lectura i la difusió i venda de publicacio­ns en català

Aquests dies, l’avinguda de la Catedral de Barcelona es converteix en la ciutat de la lectura en català. Una ciutat de cases de fusta ocupades per editorials i llibreries, i amb carrers i places que conviden a la lectura. Una passejada tranquil·la per aquest espai –obert fins diumenge 13– permet descobrir la riquesa i la diversitat de l’edició en català. “Enguany hem incrementa­t en un 21% la presència de segells editorials, llibreries i institucio­ns, i cal destacar l’aposta i implicació del sector per presentar durant La Setmana les novetats de la tardor”, apunta Montse Ayats, presidenta de La Setmana del Llibre en Català.

La trobada –amb 59 casetes i 127 expositors– permet donar a conèixer les darreres novetats, tenir accés a llibres de fons que ja no es troben a les llibreries i fullejar una mostra de 500 capçaleres de revistes, premsa comarcal i de proximitat editades en català i que es troben a l’iQuiosc.cat. “La Setmana és el gran aparador de la lectura en català i permet mostrar la diversitat de temàtiques i gèneres publicats en llengua catalana; avui es publica igual en català que en castellà i, gràcies a l’esforç dels editors, al mateix preu”, remarca Ayats, qui afegeix: “Cal desfer mites i que tothom sàpiga que – especialme­nt en llibres de ficció–, no hi ha excusa per no llegir en català”.

A més de les activitats de La Setmana (veure peça), el dijous a les 7 de la tarda es lliurarà el Premi Trajectòri­a a Lluís Bonada i Rosa M. Piñol, periodiste­s literaris que represente­n una generació de profes- sionals apassionat­s, crítics i compromeso­s amb la informació de qualitat, la difusió i la visibilita­t de la literatura catalana. Al llarg d’aquests dies també es presenten les darreres novetats, i autors internacio­nals com Muriel Barbery ( La vida dels elfs, Edicions 62); Clive Leatherdal­e ( Dràcula:

la novel·la i la llegenda, Editorial Gregal);

Gerbrand Bakker ( Les peres fan la flor blan

ca, Raig Verd Editorial), i Jessica Cornwell ( El llegat de la serp, Edicions 62) visiten La Setmana per donar a conèixer les seves últimes obres editades en català.

LLIBRES SOLIDARIS

Aquests dies també té lloc La Setmana Solidària, “on proposem als lectors que comprin un llibre i el dipositin a la prestatger­ia de la lectura. Per cada llibre comprat i dipositat, l’expositor en lliura un altre que també omplirà aquesta pres- tatgeria de llibres en català que aniran als centres d’atenció i programes que gestiona Creu Roja, com ludoteques, espais de gent gran, de persones sense sostre, etc.”, explica Ayats.

L’horari de La Setmana del Llibre en Català és de dos quarts d’11 del matí a 9 del vespre, excepte el diumenge 13 (cloenda) que tancarà a les 7 de la tarda. “Durant aquests dies tothom està convidat a mirar, remenar, tastar, llegir, compartir, jugar, relaxar-se... En definitiva, viure i llegir en català”, conclou Ayats.

 ??  ?? ENGUANY DURANT LA SETMANA
DEL LLIBRE EN CATALÀ ES PORTARAN A TERME MÉS DE 260 ACTIVITATS, 58 DE LES QUALS DIRIGIDES ALS MÉS PETITS.
ENGUANY DURANT LA SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ ES PORTARAN A TERME MÉS DE 260 ACTIVITATS, 58 DE LES QUALS DIRIGIDES ALS MÉS PETITS.
 ??  ?? EL VISITANT POT CONÈIXER DE PRIMERA
MÀ LES NOVETATS EDITORIALS.
EL VISITANT POT CONÈIXER DE PRIMERA MÀ LES NOVETATS EDITORIALS.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain