La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els galants de Hollywood prefereixe­n l’amor jove

Els galants de Hollywood refan la vida amb dones que podrien ser les seves filles

- GABRIEL LERMAN Los Angeles

Cap al 1959, Mario Benedetti va escriure una de les seves novel·les més famoses, La tregua, en què explicava la relació d’un vidu cinquantí, Martin Santomé, cap d’una oficina, i una empleada d’uns vint anys, Laura Avellaneda. Encara que a la història tots dos són solters, part de l’èxit del llibre es va deure al fet que llavors es considerav­a una relació prohibida. La tregua va ser adaptada al cinema a l’Argentina el 1974 per Sergio Renán, amb Héctor Alterio en el paper de Santomé i Ana María Picchio en el d’Avellaneda. El film va tenir una gran repercussi­ó per aquests mateixos motius i va acabar convertint-se en el primer a ser nominat a l’Oscar per aquest país. Però quan la història va ser readaptada a Mèxic el 2003 per Alfonso Rosas Priego fill, amb Gonzalo Vega i Adriana Fonseca als mateixos papers protagonis­tes, el món ja havia canviat prou com perquè ningú no s’escandalit­zés amb la història.

Tot i això, en aquests temps que el triomf al Globus d’Or de Jeffrey Tambor encarnant un home de la mateixa edat de Santomé que decideix revelar davant els seus fills la seva condició de transsexua­l ha servit per iniciar un debat sa sobre la llibertat d’elecció, no han faltat els que es van sorprendre quan Antonio Banderas va admetre que la seva nova nòvia es deia Nicole Kempel i tenia 20 anys menys que ell. A tots els que segueixen amb entusiasme aquest tipus d’històries no va semblar importar-los que fos holandesa, que no tingués cap relació amb el món de l’espectacle o que es guanyés la vida assessoran­t inversors. El que va impactar va ser que el malagueny s’havia sumat al grup cada vegada més nombrós de galants que elegeixen parelles que podrien ser les seves filles.

En realitat, n’hi ha prou amb mirar una mica a Hollywood per veure que aquest tipus de situacions és bastant habitual. Robert Duvall, als 84 anys, continua sent molt feliç amb la seva esposa argentina, Luciana Pedraza, de 43, i Anthony Hopkins, de 77, pot dir el mateix de la seva dona colombiana, Stella Arroyave, que en té 55. Potser no hi ha relació mes famosa que la de Woo- dy Allen, que al desembre en farà 80, amb Soon Yi Previn, avui de 45. Quan tot va començar en tenia 56 i ella 21. Enmig de l’escàndol, incentivat perquè Soon Yi havia estat adoptada de nena per l’exparella d’Allen, Mia Farrow, el llegendari director va assenyalar: “El cor no té raons ni lògica. Coneixes algú i te n’enamores, i això és tot”.

I encara que ja ningú no digui res que Steve Martin, als 70 anys, estigui feliçment casat amb una dona de 44, amb qui té una filla de 3, o que Dick Van Dyke, als 89, s’hagi tornat a casar tres anys enrere amb una dona de 43, Arlene Silver, la polèmica torna a iniciar-se cada vegada que el que elegeix una dona molt més jove és un dels més ben

Els fills del primer matrimoni de Gibson avantatgen en més de deu anys la seva nova nòvia Les fans de Gere observen amb enveja i alhora admiració l’espanyola que l’ha conquerit

plantats de Hollywood. Sense anar més lluny, no va passar desaperceb­ut que Mel Gibson, que al gener farà els 60, hagi retrobat l’amor en una excampiona eqüestre de 24 anys, Rosalind Ross, potser perquè ella és molt més jove que alguns dels fills que el nord-americà criat a Austràlia va tenir durant el seu primer matrimoni. La seva filla gran, Hanna, en té 35 i el que la segueix, Edward, en té 33.

I si el fet que Gibson segueixi tenint una intensa vida amorosa ha trencat el cor a moltes de les seves distants admiradore­s, ¿què es pot dir del que van sentir moltes quan es van assabentar que Richard Gere, l’etern galant que acaba de bufar 66 espelmetes, està sortint amb una dona de 32 anys, l’espanyola Alejandra Silva? La filla de l’exvicepres­ident financer del Reial Madrid és observada des de la distància amb una barreja d’enveja i admiració per les moltes fans de l’actor, que encara que insisteix davant qui l’hi pregunti que no és un símbol sexual, continua despertant passions entre les espectador­es amb la mateixa intensitat avui que quan va protagonit­zar Pretty woman fa més de dues dècades.

Potser, observant el cas de Gere, podem deixar de banda per què tants actors trien dones molt més joves per preguntar-nos si les d’origen hispà tenen un atractiu addicional. Al cap i a la fi, Alec Baldwin, de 57 anys, està feliçment casat amb la també espanyola Hilaria Thomas. La nadiua de Mallorca, que té 31 anys, acaba de donar a llum el segon fill del matrimoni, Rafael, el tercer per a Baldwin.

 ??  ??
 ?? KMJ/KMA / GTRES ??
KMJ/KMA / GTRES
 ??  ?? RR5 / GTRES
RR5 / GTRES
 ?? JASON REDMOND / AP ??
JASON REDMOND / AP
 ?? VENTURELLI / GETTY ??
VENTURELLI / GETTY
 ??  ?? ALEC BALDWIN I HILARIA THOMAS
57 i 31 anys La parella es va casar el 2012 i tenen dos fills
ALEC BALDWIN I HILARIA THOMAS 57 i 31 anys La parella es va casar el 2012 i tenen dos fills
 ??  ?? MEL GIBSON I ROSALIND ROSS
59 i 24 anys L’actor i l’actriu es porten 35 anys de diferència
MEL GIBSON I ROSALIND ROSS 59 i 24 anys L’actor i l’actriu es porten 35 anys de diferència
 ??  ?? ANTONIO BANDERAS I NICOLE KIMPEL
55 i 35 anys
Són parella des de fa un any
ANTONIO BANDERAS I NICOLE KIMPEL 55 i 35 anys Són parella des de fa un any
 ??  ?? RICHARD GERE I ALEJANDRA SILVA
66 i 32 anys
L’actor dobla l’edat d’ella
RICHARD GERE I ALEJANDRA SILVA 66 i 32 anys L’actor dobla l’edat d’ella
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain