La Vanguardia (Català-1ª edició)

Punys fora! de Mazinger Z

L’alcalde de Cabra del Camp frena la moció de censura gràcies a la llei antitransf­uguisme, però es queda en clara minoria

- ESTEVE GIRALT Cabra del Camp

Respira una mica més alleugerit Mazinger Z, icona per als veïns de Mas del Plata, urbanitzac­ió que va agafar les regnes de l’Ajuntament de Cabra del Camp (Alt Camp) en les últimes eleccions. El govern municipal ha deixat sense efecte la moció de censura presentada per dos regidors acusats de trànsfugue­s per l’alcalde, Miguel Castañón (Cabra en Comú), amb els quatre regidors de CDC, únic partit de l’oposició. “La llei és molt clara, no és que hàgim impedit la moció, no es podia presentar, no complia l’article 197 de la llei electoral”, argumenta Castañón.

El primer punt d’aquest article especifica que “en cas que algun dels proposador­s de la moció de censura formés o hagi format part del grup polític municipal a què pertany l’alcalde, la majoria exigida es veurà incrementa­da en el mateix nombre de regidors que es trobin en tals circumstàn­cies”. A l’Ajuntament de Cabra, amb nou edils, la majoria està en cinc regidors; dos dels promotors de la moció integraven fins ara el govern municipal, per la qual cosa la majoria s’eleva en aquest cas a set regidors, i la moció la van presentar sis dels nou regidors.

“La regularitz­ació de la llei el

Els impulsors de la moció són dos regidors ara expulsats del govern municipal i els quatre de CDC

2011 es va fer per evitar el trans- fuguisme”, diu Castañón. Malgrat haver deixat sense efecte la moció, el govern municipal s’ha quedat en minoria, amb només tres dels nou regidors, tres mesos després de guanyar les eleccions amb la promesa de posar fi a la degradació de la urbanitzac­ió de Mas del Plata, amb més població que al nucli urbà.

“Serà difícil la governabil­itat, però el dia a dia no es paralitza”, destaca l’alcalde, que ha expulsat del govern i del partit (Cabra en Comú), proper a Podem, els dos regidors Salvador Pérez i Pau Santolaya per “trànsfugue­s i traïdors”, i que anuncia accions legals en contra seu. Els impulsors de la moció volen recórrer davant la justícia perquè sostenen que compleixen la llei electoral.

 ?? VICENÇ LLURBA ?? L'estàtua del popular robot japonès a l’entrada de la urbanitzac­ió de Mas del Plata, a Cabra del Camp
VICENÇ LLURBA L'estàtua del popular robot japonès a l’entrada de la urbanitzac­ió de Mas del Plata, a Cabra del Camp

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain