La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els Torres cuinen el millor producte a quatre mans

‘Torres en la cocina’ s’emetrà de dilluns a divendres, a La 1, a les 13.20 hores

- ALBERT MOLINS RENTER Barcelona VEGEU ELS VÍDEOS DE RECEPTES ‘CON 1 PAR’ DELS GERMANS TORRES EN www.lavanguard­ia.com

Després de l’èxit de Cocinan2, Javier i Sergio Torres tornaran, a partir de demà, a ser presents a les pantalles de televisió de tots els aficionats a la cuina, amb un nou programa, Torres en la cocina, que s’emetrà cada dia, de dilluns a divendres, a les 13.20 h a La 1 de TVE.

Segons els dos germans, el programa, coproduït per Lavinia, persegueix dos objectius. D’una banda, prestigiar els productes humils però de molta qualitat que poblen la geografia espanyola i retre homenatge als seus productors; de l’altra, ensenyar a treure el màxim profit d’aquests ingredient­s, amb receptes que ajudin a “acostar la bona cuina a la gent” i fomentar que torni a cuinar a casa.

“Partirem de productes molt bàsics i sobretot de temporada, però ensenyarem a treure’ls el profit, perquè un bon tomàquet o una bona patata poden ser un producte de luxe”, diuen els Torres, que afegeixen que “cal parlar sí o sí dels agricultor­s i de la gent que porta anys i anys elaborant les millors matèries primeres, i posar-los en relleu per fer entendre a la gent que gastar

EL PRODUCTE El programa pretén posar en relleu els millors productes de la geografia espanyola

una mica més en un quilo de tomàquets pot marcar la diferència entre menjar bé o no. És una qüestió cultural i d’educació”. Per a tal finalitat, en cada programa cuinaran dues receptes (que després es penjaran al web del programa) que ensenyaran a l’espectador a treure el màxim rendiment dels productes quotidians amb trucs, tècniques i consells per aconseguir un resultat de luxe sense arruïnar-se. I sobretot, a convertir la cuina en una festa diària. “Nosaltres vam viure i vam créixer al voltant de la taula, en la qual hi havia dues celebracio­ns cada dia: una durant el dinar i l’altra en el sopar. Eren moments importantí­ssims, que permetien compartir temps amb la família i d’un goig culinari extraordin­ari, que a més la nostra àvia, que era qui cuinava, s’encarregav­a que no fos car”. Els germans Torres diuen que entenen la importànci­a del factor temps en les famílies d’avui, però creuen que, “amb un mínim d’organitzac­ió, es pot menjar bé i compartir aquell moment amb tota la família, encara que sigui només els caps de setmana”.

Els bessons reconeixen que són uns apassionat­s dels productors espanyols: “Espanya està plena de riqueses, de productes que es desconeixe­n, que estan per descobrir. Tenim excel·lents productes nacionals i els volem mostrar”. Per això en cada programa hi haurà un d’aquests anònims productors com a convidat.

No neguen que el programa neix amb certa vocació didàctica. Una vocació que segons ells fa temps que els acompanya: “Formem contínuame­nt profession­als de la cuina. Dos Cielos –el seu restaurant, amb una estrella Michelin– és una gran escola de restauraci­ó sense ser una escola d’hostaleria i a Con 1 par, l’espai que tenim a la Vanguardia Digital, també provem d’ensenyar alguna cosa del que nosaltres sabem”.

Tal com va dir el director de continguts de TVE durant la presentaci­ó del programa, amb Torres en la cocina (programa pensat per a un públic molt ampli) TVE recupera, després d’un temps sense tenir-ne un en antena, el programa diari dedicat a la cuina.

TORNAR A CUINAR A CASA Els bessons volen provocar que la gent s’entusiasmi i torni a cuinar a casa

 ?? LAURA GUERRERO ?? Sergio i Javier Torres al plató on graven el nou programa, que comença a emetre’s demà
LAURA GUERRERO Sergio i Javier Torres al plató on graven el nou programa, que comença a emetre’s demà

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain