La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona ciutat

-

Jam session de pop/rock/blues. Concert i jam session de rock, pop, blues, rap, etcètera, a mans de l’explosiva i salvatge cantant Brigitte i el virtuós pianista David Sam. JazzSí Club. Carrer Requesens, 2 (18.30 hores). 6 euros.

Barcelona 1700. Història i vida. Visita combinada al jaciment històric del Born Centre Cultural i a l’exposició Barcelona 1700. De les pedres a les

persones, per conèixer en profundita­t com era la societat de la Barcelona del 1700 a través de la trama urbana d’una part de la Ciutat Comtal i dels gairebé 2.000 objectes que es van recuperar en la intervenci­ó arqueològi­ca del Born. El Born Centre Cultural (18 hores). 8,8 euros.

La Setmana del Llibre en Català. La indústria del llibre en català es planta deu dies a l’avinguda de la Catedral per fer gala de dècades de feina i esforç. Un conjunt de casetes de fusta acolliran editorials, llibreries, institucio­ns culturals i revistes, però també hi haurà un escenari per fer presentaci­ons i activitats, una sèrie de circuits de lectura i zones de descans.

Av. de la Catedral ( 10.30 hores). Gratis.

Dia del Brasil, Festival de la Cultura

Brasilera. El Dia del Brasil, Festival de Cultura Brasilera, arriba a la setena edició amb canvi d’ubicació per poder-hi encabir més públic: el Parc del Fòrum. Durant deu hores, l’espai s’omplirà de música del país amb la samba-rock d’Aleh, el rap d’Ermicida o el forró de Verlando Gomes & Banda Flor Serena. També hi haurà oferta gastronòmi­ca o activitats paral·leles com exhibicion­s de capoeira i batala (percussió samba-reggae).

Parc del Fòrum (12 hores). Gratis.

Centenari d’Ingrid Bergman. La Filmoteca de Catalunya programa un cicle dedicat a l’actriu Ingrid Bergman, que va gaudir d’una carrera fructífera a l’època daurada de Hollywood, on va ser cap de cartell d’alguns dels films més emblemàtic­s de George Cukor, Victor Fleming, Alfred Hitchcock i Michael Curtiz. Avui es projectarà Re- cuerda (1945) d’Alfred Hitchcock, que va guanyar un Oscar a la millor música. Filmoteca de Catalunya. Pl. Salvador Seguí 1-9. ( 19 hores.) 4 euros.

Momentos de tablao con Yolanda Cor

tés. En el marc d’un petit tablao i a tocar dels cantaores i bailaores que es deixen l’ànima a sobre de l’escenari de Los Tarantos, una sala on cada nit algunes de les millors formacions de flamenc del nostre país es donen cita per deixar bocabadat el públic, per embolcalla­r-lo en un mar de sensacions plàstiques, sonores, cromàtique­s i rítmiques. Aquesta nit es podrà gaudir de la gran bailaora barcelonin­a Yolanda Cortés. Los Tarantos. Pl. Reial, 17 (21.30 i 22.30 hores). 10 euros.

7 vaixells, 7 històries. Exposició de set grans temes universals: el conflicte, l’oci, el descobrime­nt del món, el transport de mercaderie­s, la pirateria, el viatge i el canvi tecnològic. Totes les peces de l’exposició formen part de les col·leccions del MMB. Museu Marítim de Barcelona-Drassanes Reials. (Tot el dia). 3,5 euros.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain