La Vanguardia (Català-1ª edició)

El ‘cavallino’ trepitja Nico

Els dos Ferrari fan fora de la primera línia Rosberg, cada cop més lluny de Hamilton

- TONI LÓPEZ JORDÀ Barcelona

Després de salvar els mobles a Spa (de veure’s 5è en una pèssima sortida a acabar 2n), a Nico Rosberg li toca una altra vegada remar contra corrent, des de la quarta plaça, si vol evitar que Lewis Hamilton deixi el Mundial sentenciat. A Monza, l’anglès sortirà una vegada més des de la posició preferent (11a pole en els 12 grans premis), intentarà escapar-se i buscar la setena victòria del curs, la que seria la quarta al temple de la velocitat. Tot i això, no ho hauria de tenir fàcil a la casa del cavallino. Ni Hamilton ni Rosberg. Els Ferrari, motivats corrent davant la seva parròquia, s’han colat entre els Mercedes i es volen erigir en els animadors de la prova.

El principal afectat per l’espectacul­ar cop de mà de Ferrari –no ocupaven el segon i el tercer lloc de la graella des de Malàisia 2013– és un Rosberg cada vegada més resignat al seu paper d’actor secundari. Aquesta vegada, la frustració de l’alemany es devia a un inoportú canvi de motor després del tercer entrenamen­t, just abans de la sessió de classifica­ció. Per problemes no especifica­ts, els mecànics de l’estrella li van muntar el propulsor utilitzat a Bèlgica, per la qual cosa Rosberg no va poder gaudir, ni avui tampoc, de les millores de la nova unitat de potència que van estrenar divendres. Lewis, sí. Resultat: 3 dècimes de diferència.

“Ara tinc un motor molt vell, que tenia cinc curses acumulades. Hi ha poca potència i li falta una mica, això de ben segur m’ha costat la segona posició de sortida”, es lamentava Rosberg, que preveu un dia

EL SENYOR DE LA ‘POLE’ Hamilton s’apunta l’11a ‘pole’ en 12 GP, és el favorit al triomf, però desconfia dels Ferrari a la sortida

complicat, orientat a minimitzar els danys. “A la cursa serà molt complicat lluitar contra els Ferrari perquè sembla que aquí van molt bé, estan a prop i són ràpids també. El motor serà un contratemp­s, serà menys ràpid”, comentava resignat l’alemany de Mercedes. Tot i això, el president de l’estrella, Niki Lauda, el contradeia als micròfons de Sky: “En Nico no estava per sota en potència. Tenia problemes de manejabili­tat, molt subviratge, no aconseguia guiar el cotxe com a ell li agrada per al seu estil”, va dir deixant-lo en descobert.

Sigui el problema que sigui, el cert és que Rosberg tindrà més complicat aquesta vegada enllaçar amb Hamilton, perquè hi ha dos bòlids vermells al davant amb ganes d’agradar a casa després d’anys de frustració, i una gran velocitat punta. Seran una amenaça, fins i tot, per Hamilton a la sortida. L’anglès ja sap com se les gasten els Ferrari: a Hongria els dos SF15-T el van passar com llampecs i es va veure endarrerit a la quarta posició tot i la pole. Hi va guanyar Vettel.

Lewis Hamilton està advertit. “Aquests nois han fet una bona feina, estan molt a prop. És bonic veure que tindrem una bona lluita”, pronostica l’anglès, que en els últims quatre any ha alternat la victòria a Monza amb Vettel. Aquesta temporada, any senar, li tocaria al tetracampi­ó alemany. Vettel no creu en estadístiq­ues. “Amb sort, tots dos podrem ser al podi. Ho sento, Lewis, no m’importaria que no hi arribessis... Pots ser-hi, però si els dos (Ferarri) acabem per davant teu seria, òbviament, un somni fet realitat”, s’animava a somiar Vettel, que s’estrena de vermell davant dels tifosi. “Però hem de ser realistes, sabem que aquests nois [Mercedes] tenen un ritme seriós en cursa”, deia Vettel, entusiasma­t perquè té l’afició darrere.

Uns seguidors que ja no es recorden gaire de Fernando Alonso, 16è de sortida amb el seu McLaren. Tot i això, l’asturià sí que es recorda de Ferrari, amb la seva particular visió del moment que viu el seu exequip: “Comparats amb nosaltres són realment bons, però comparats amb el que vam fer durant els cinc anys en què jo hi vaig ser no ho estan fent millor. Vam estar liderant el Mundial un parell d’anys aquí a Monza. Ara són segons, 100 punts per darrere de Mercedes. Enhorabona, però crec que Ferrari no hauria d’estar content estant a 100 punts de Mercedes”.

ALONSO RECORDA FERRARI “No hauria d’estar content a 100 punts de Mercedes; no ho està fent millor que quan hi era jo”

 ?? OLIVIER MORIN / AFP ?? Lewis Hamilton sembla que no vulgui mirar el que l’espera a la sortida, entre dos Ferrari
OLIVIER MORIN / AFP Lewis Hamilton sembla que no vulgui mirar el que l’espera a la sortida, entre dos Ferrari

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain