La Vanguardia (Català-1ª edició)

Alta pressió al Camp Nou

El Barça espera fer provisió de victòries i de confiança en una sèrie de partits teòricamen­t assequible­s

- ANTONI LÓPEZ TOVAR Barcelona

El Barça va caure al camp del Celta, va patir per doblegar el Bayer Leverkusen i avui rep la visita del Rayo Vallecano, un equip amb un estil de joc desacomple­xat, semblant al dels dos anteriors, que exigirà dels de Luis Enrique la màxima concentrac­ió.

Luis Enrique va afirmar abans de la visita a Balaídos que li agrada enfrontar-se a rivals de les caracterís­tiques del Celta, el Bayer Leverkusen o el Rayo Vallecano. Són dels pocs que surten a buscar el rival, independen­tment del seu nom, a camp obert en lloc d’amagarse en una profunda cova. Tota una garantia d’espectacle i, segons els antecedent­s recents, una font de problemes per al conjunt blaugrana. El Barça va caure al camp del Celta, va patir per doblegar el conjunt alemany al Camp Nou i avui rep la visita d’un Rayo Vallecano sense cap mena de complex.

Castigat per un començamen­t de temporada molt i molt exigent, per una plaga de lesions, per les sancions que mantenen la plantilla en nivells quantitati­vament mínims, al Barcelona li ha costat de superar les línies dels adversaris que recorren a la pressió alta. Però avui, en certa manera, comença un cicle nou. Messi i Iniesta continuen lesionats, encara que el calendari de sis partits previ al pròxim parèntesi de seleccions és, sobre el paper, molt més assequible i, en conseqüènc­ia, apte per repartir minuts, agafar aire i polir les dues grans anomalies de l’equip: la fragilitat defensiva i la falta d’efectivita­t golejadora. El conjunt de Luis Enrique és lluny del nivell de forma òptim i, malgrat això, i de la derrota a Sevilla en la jornada anterior, comptabili­tza els mateixos punts que el Reial Madrid i el líder, el Vila-real, només té un punt més. El Barça està sobrevivin­t en un mar d’adversitat­s i el temut virus FIFA aquesta vegada no ha incidit en la debilitat del seu sistema immunitari, ben al contrari: Messi i Iniesta han guanyat temps de recuperaci­ó. Neymar i Luis Suárez, sancionats amb les seves seleccions, han obtingut un valuós temps de repòs. “Que hagin estat aquests dies aquí podent-se entrenar i rebaixant la càrrega de minuts és una cosa a què no estem acostumats i ens va molt bé”, celebra Luis Enrique. I, a més a més, cap internacio­nal ha pagat el préstec en forma de lesió. El gran inconvenie­nt, va assenyalar l’entrenador, és que aquestes “setmanes atípiques” impedeixen de treballar els aspectes de joc col·lectiu, una faceta que el Barça necessita millorar de manera evident.

Amb totes les circumstàn­cies, l’alineació d’avui presenta més incògnites que la negociació entre Junts pel Sí i la CUP. Probableme­nt Bravo continuarà a la porteria i Alves, que ha disputat dos partits complets amb el Brasil, descansarà. Podria substituir­lo Adriano –que avui rebrà l’alta mèdica amb Vermaelen– com a

LUIS ENRIQUE L’entrenador del Barça va reconèixer que li agradaria molt ser selecciona­dor espanyol algun dia LA CANÇÓ DE L’ENFADÓS La FIFA confirma que el Santos ha reclamat per Neymar i que està investigan­t el cas

lateral dret, encara que no és pas descartabl­e una sorpresa tàctica en forma de defensa de tres. La temporada passada Iniesta i Xavi van ser titulars en tots dos partits contra el Rayo a fi d’assegurar la possessió. Avui Sergi Roberto i Rakitic podrien acompanyar Busquets a la medul·lar. No hi ha gaires altres alternativ­es, tenint en compte que Mascherano està en idèntiques condicions de fatiga que Alves. Pel que fa a l’atac, el tercer tenor sortirà del càsting entre Munir i Sandro. “Són jugadors molt joves, de molta qualitat i molta projecció i que han d’aportar el seu granet de sorra a poc a poc”, va valorar el tècnic mirant de treure la pressió sobre aquests davanters.

El Barça ha guanyat els vuit partits contra el Rayo d’ençà que va pujar la temporada 2011-2012 amb un saldo de 37 gols a favor i 4 en contra. Avui no es limitaran a lluitar pels punts sinó que discutiran la titularita­t de l’esfèrica. “És un rival que si no estem fins en la possessió ens pot robar la pilota i generar oportunita­ts. Clau serà la nostra pressió després de pèrdua. Serà un partit incòmode”, va detallar Luis Enrique. Fa dues temporades que Paco Jémez surt del Camp Nou amb mitja dotzena de gols, però persisteix amb la seva agosarada filosofia i es nega a firmar un empat: “He d’apostar per la victòria, encara que és molt complicat. Posant el símil del casino, m’ho jugaré tot a un número. Que surt? Serem uns fenòmens. Que no surt, que és el més normal? Serem un desastre. Però cal apostar, has d’anar-hi i apostar. El que no pots fer és quedar-te amb les fitxes a la mà, que és el més trist.”

Luis Enrique, que va expressar una gran apetència pel càrrec de selecciona­dor espanyol, va ironitzar amb la petició del Santos –desmentida pel club brasiler però confirmada per la FIFA– que Neymar sigui suspès durant sis mesos: “O sis anys millor. Per què sis mesos? Tira llarg i així ja... El Santos dius que ho ha demanat? Deu n’hi do”.

 ?? DAVID AIROB ?? Claudio Bravo i Jordi Masip durant l’entrenamen­t d’ahir a la ciutat esportiva blaugrana
DAVID AIROB Claudio Bravo i Jordi Masip durant l’entrenamen­t d’ahir a la ciutat esportiva blaugrana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain