La Vanguardia (Català-1ª edició)

Santamaría crida a posar fi a la guerra de ministres

Montoro va fer una declaració de renda paral·lela a Margallo

- CARMEN DEL RIEGO Madrid

“Espero que no hi hagi, i no hi haurà, més disquisici­ons”, va dir ferma ahir la vicepresid­enta del Govern, visiblemen­t molesta de veure com els seus ministres no només no havien enterrat la destral de guerra, sinó que continuen disposats a matar-se a dos mesos de les eleccions generals. Malgrat la negació que hi hagi crisi al Govern, com va fer dijous a Brussel·les Mariano Rajoy en un intent de posar fi a la polèmica creada per les declaracio­ns de Montoro contra alguns dels seus companys i contra el partit, Soraya Sáenz de Santamaría no va tenir més remei ahir que admetre l’evidència i parlar del que està passant al si del Consell de Ministres.

Encara que al principi la vicepresid­enta va voler donar normalitat al que havia passat i es va limitar a dir que “l’important no són les discussion­s, sinó les decisions” i en això el Govern té un objectiu compartit, que és la recuperaci­ó econòmica, no es va poder abstreure del que aquell mateix matí havia hagut de llegir al diari digital El Español. El ministre d’Exteriors, José Manuel García-Margallo, s’havia rescabalat de les crítiques que li havia dirigit Cristóbal Montoro. Diu que s’ha pres a broma les declaracio­ns del titular d’Hisenda en què li retreia “arrogància intel·lectual” i el convidava a “revisar les seves idees”, encara que creu que té predilecci­ó per ell. I és que al mateix ministre li retreu que li fes “una paral·lela” de la declaració de la renda durant els anys que va ser eurodiputa­t, i que ell ha recorregut.

García-Margallo no es queda callat i dedica una altra floreta al seu company de gabinet, que no sembla pas cap amic: “Si no ets àgraf i no llegeixes... Jo he publicat llibres cada any. Dir que estic congelat quan jo vaig parlar de la unió bancària abans que ningú, dels eurobons abans que ningú, de la reforma constituci­onal abans que ningú, doncs bé”.

La vicepresid­enta, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, va afirmar que no hi ha hagut cap reflex d’aquestes tensions a la reunió del Gabinet, i per tant no ha estat tens: “Ha estat intens, com tots, amb moltes mesures, i hem treballat com sempre, per nosaltres l’important són les decisions”.

També va negar que els ministres hagin rebut instruccio­ns per posar fi a les hostilitat­s: “Tenim la instrucció de treballar fins al final, perquè estem centrats a continuar amb el creixement econòmic i la recuperaci­ó”, amb què, va dir, “hi ha poc temps per a un altre tipus de disquisici­ons”. Però també va haver d’aclarir que el Consell s’havia desenvolup­at “amb absoluta normalitat” i s’havia treballat com sempre, i deixant veure el que li produeix l’enfrontame­nt va acabar amb un “només faltaria!”.

 ?? DANI DUCH / ARCHIVO ?? José Manuel García-Margallo i Cristóbal Montoro
DANI DUCH / ARCHIVO José Manuel García-Margallo i Cristóbal Montoro

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain