La Vanguardia (Català-1ª edició)

De nou la ‘llei mordassa’

- RAMON GAUSACHS CALVET

El desembre passat, el PP va aprovar en solitari l’anomenada llei mordassa, que, segons tota l’oposició, limita alguns dels drets bàsics fonamental­s establerts en la sacrosanta i intocable –quan convé– Constituci­ó. Entre d’altres, es penalitzen les concentrac­ions per impedir desnonamen­ts, els escarnis, fotografia­r o gravar policies quan creiem que poden estar actuant de manera il·legal, desproporc­ionada o arbitrària, les manifestac­ions davant del Congrés, Senat, parlaments autonòmics... És a dir, mesures destinades a protegir ses senyories i els seus protectors cuirassats d’hordes de ciutadans desarmats i pacífics que, en nom del seu ordre públic, aviat no tindrem dret ni a l’enrabiada ni a la queixa.

Però després de veure les reaccions del president plasma, que ha titllat els actes de suport popular al president Mas d’inacceptab­les, antidemocr­àtics i intimidato­ris envers el TSJC, no ens estranyi que aviat es materialit­zi l’anunci de la Fiscalia de l’Estat de prendre mesures legals contra manifestac­ions semblants en considerar que ataquen la independèn­cia judicial.

És curiós perquè quan Jaume Matas o Francisco Camps, ambdós presidents autonòmics del PP, van rebre suport popular durant els seus respectius judicis, ningú no va dir res.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain