La Vanguardia (Català-1ª edició)

6 BENEFICIS PER A LA BUTXACA

-

1 Peatges gratuïts a les autopistes de la Generalita­t.

El compromís, que podrà beneficiar uns 3.100 vehicles, s’aplica a la C-16 (inclosos els túnels de Vallvidrer­a), la C-32 en el tram del Maresme i del Garraf-Baix Penedès, i al peatge de la C-33 de Mollet del Vallès. Els propietari­s hauran d’estar registrats al portal EcoviaT.

2

Zona blava gratuïta.

Barcelona i Sant Cugat del Vallès ja han pujat al carro. Estacionam­ent a tarifa 0€ en qualsevol zona regulada de tots dos municipis. Per accedir a aquest servei gratuït, cal sol·licitar la targeta del vehicle elèctric a la ciutat de Barcelona. Una vegada obtinguda, caldrà demanar-ne l’activació per aparcar amb tarifa zero en tota l’àrea metropolit­ana.

3 Reducció i/o exempció dels impostos.

Els vehicles elèctrics gaudeixen d’una reducció de fins al 75% de l’impost municipal de circulació en tota la metròpolis. Els vehicles elèctrics no paguen l’impost de matriculac­ió, per ser vehicles d’emissions zero.

4 Recàrrega ràpida gratuïta els dos primers anys.

Recàrrega elèctrica a tarifa 0€ en tots els punts municipals de la via pública de l’àrea metropolit­ana durant els dos primers anys.

5 Cost de combustibl­e i mantenimen­t més econòmics.

El cost de mantenimen­t anual d’un vehicle elèctric és aproximada­ment la meitat que el d’un vehicle dièsel. A més, un vehicle elèctric pot representa­r un estalvi en energia d’aproximada­ment 5€ cada 100 km respecte d’un vehicle dièsel.

6 Ajudes a la compra de cotxes elèctrics.

El Plan Movele, convocat anualment pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, va disposar de 10 milions d’euros en ajudes per adquirir cotxes elèctrics durant el 2014. Aproximada­ment, la subvenció és de 5.000 euros per vehicle, depenent del model.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain