La Vanguardia (Català-1ª edició)

Córrer per la Gran Muralla o al cercle polar

-

Hi ha qui no en té prou a córrer la marató en ciutats com Atenes, Amsterdam o Londres, o una mitja marató a Viena. Mirant de trobar noves emocions, ara els corredors aficionats a buscar altres proves pel món tenen un terreny per explorar. Algunes agències internacio­nals han començat a comerciali­tzar productes que barregen l’esport, l’aventura i el turisme. Es busca l’excepciona­l, més enllà de les clàssiques i mítiques maratons urbanes. Així ha sorgit, per exemple, el conjunt de curses denominade­s adventure marathons, que es corren a la Gran Muralla xinesa, al cercle polar, al costat de les glaceres de Groenlàndi­a o a Sud-àfrica, a la sabana africana. Suposen un viatge més exòtic i una cursa diferent de la que es fa habitualme­nt en entorns urbans.

Els organitzad­ors asseguren emocions fortes. Entre les maratons, una que discorre per l’antiga ciutat de Petra, a Jordània, porta els corredors per l’àrid desert. En gairebé totes les proves també s’ofereix als maratonian­s la possibilit­at de córrer una mitja marató. Les inscripcio­ns per a la marató que es correrà a la Gran Muralla xinesa, el mes de maig del 2016, s’acaben d’obrir. La càrrega històrica es promou així mateix entre maratons com ara la del temple de Bagan, que està inclosa en el calendari de curses inèdites pel món. A diferència de les grans maratons, capaces de mobilitzar 50.000 corredors, en aquesta mena d’esdevenime­nts hi ha de tot menys aglomeraci­ons. L’espectacul­aritat dels paisatges és un dels atractius d’un producte encara minoritari que vol fer de la novetat i l’exclusivit­at un dels seus grans reclams.

El suculent negoci que ha generat el fenomen del running sembla que ajuda a fer servir la imaginació. Els preus es disparen molt per sobre dels 600 euros que calen per córrer una marató a Europa o els 2.000 euros indispensa­bles per experiment­ar la mítica distància atlètica als Estats Units.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain