La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un jutge permet avortar a una menor, malgrat els seus pares

-

Un jutjat de Vigo va autoritzar una menor de 15 anys a avortar malgrat que els seus pares s’hi oposaven. Davant la negativa dels progenitor­s, l’adolescent va demanar empara a la Fiscalia de Menors, que va acceptar el cas perquè va veure que estava en una situació de “risc” d’exclusió social i de perill imminent pel conflicte amb els seus pares, que s’oposaven per les seves conviccion­s evangelis- tes i s’oferien a cuidar el nét, segons informen els diaris La Voz de Galicia i el Faro de Vigo.

La reforma de la llei de l’avortament, que va entrar en vigor el 23 de setembre, obliga les menors de 16 i 17 anys a comptar amb el consentime­nt dels seus progenitor­s o tutors (les de menys de 16 anys estaven obligades a tenir aquesta autoritzac­ió, per la qual cosa la reforma no afecta aquest cas). La titular del jutjat de primera instància número 5 de Vigo, després de la intercessi­ó del fiscal de protecció de menors, va autoritzar la menor a avortar perquè procedia d’un entorn desestruct­urat. El fiscal superior de Galícia, Fernando Suanzes, ha recolzat la decisió de la jutgessa perquè aquest és “un plantejame­nt que recull la llei”, va indicar. Encara que la seva decisió aniria contra l’esperit de la llei, hi ha un apartat que ho permet en interès de la menor.

L’avortament es va realitzar fa una setmana a l’hospital Álvaro Cunqueiro, en complir-se els requisits legals (embaràs de fins a 12 setmanes). La menor va ingressar en un centre tutelat. Les associacio­ns de dones creuen que aquesta decisió judicial crea un precedent per a aquelles menors que tinguin conflictes amb els seus pares .

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain