La Vanguardia (Català-1ª edició)

Emilia Clarke, una futura reina per a Hollywood

Segons ‘The Hollywood Reporter’, ja és una de les actrius més sol·licitades de la indústria

- GABRIEL LERMAN

Ha estat un any curiós per a Emilia Clarke, l’actriu de 28 anys que va passar de l’anonimat més absolut a convertir-se en la desitjada protagonis­ta d’una de les sèries de més èxit de tots els temps. Encara que segons un informe del prestigiós setmanari The Hollywood Reporter s’ha convertit en una de les més sol·licitades de la indústria, i lidera la llista de les noves estrelles capaces d’encapçalar una gran superprodu­cció, ara per ara això no s’ha convertit en realitat.

El seu primer paper protagonis­ta en una ambiciosa pel·lícula estiuenca, Terminator: Génesis, en la qual va aconseguir que el seu nom estigués per davant del d’Arnold Scharzeneg­ger, va quedar molt lluny d’aconseguir un canvi significat­iu a la seva carrera. El film va ser un dels grans fracassos de l’any en terres nord-americanes, on amb prou feines va recaptar 89 milions de dòlars, tot i que va aconseguir generar guanys gràcies a la resposta a la resta del món, on va obtenir uns 440 més, suficients per compensar amb escreix els 155, que havia costat. I encara que la seva feina en la sisena temporada de Joc de trons li deixarà en el compte bancari uns sis milions d’euros, ara per ara no està aconseguin­t al cinema la resposta esperada.

La pel·lícula independen­t que va acabar de filmar el desembre de l’any passat, Voice from the sto

ne, en la qual apareix al costat de figures de segon nivell com el neozelandè­s Marton Csokas i la italiana Caterina Murino, de moment només té garantida l’estrena a Corea del Sud, mentre que Me

before you, un altre film de pres- supost mitjà, i en el qual comparteix cartell amb l’ascendent estrella d’Els jocs de la fam Sam Claflin, no arribarà als cinemes nordameric­ans fins al juny vinent.

Això no impedeix que el món continuï parlant d’ella ni que li ploguin els reconeixem­ents. Al setembre la revista GQ la va coronar dona de l’any en els seus pre- mis anuals i aquesta setmana va ser Esquire la que va aconseguir que el seu nom fos una altra vegada a tots els titulars. No només va posar una foto seva seminua a la portada del número més recent, sinó que també li va atorgar el respectat títol de dona més sexi del món, una condició que va provar de demostrar publicant a l’inte- rior de l’exemplar més fotos seves mig vestida en les quals apareix sense la perruca que fa servir per encarnar Daenerys Targaryen, una mostra ben clara de per què Emilia Clark pot sortir al carrer sense que els fans de la sèrie la reconeguin.

Però la tebiesa amb què l’audiència va rebre el seu primer

Per la feina en la sisena temporada de ‘Joc de trons’ guanyarà uns sis milions d’euros

gran paper de protagonis­ta en una pel·lícula important, l’esmentada Terminator: Génesis, segurament tindrà un impacte negatiu.

Encara que Oliver Stone li va oferir el principal paper femení a Snowden, que no va poder acceptar perquè ja s’havia compromès a fer Me before you i que va acabar fent Shailene Woodley, ara per ara les propostes que li ha fet Hollywood han estat tèbies. Sam Taylor-Johnson va tenir dues reunions amb ella perquè encarnés Anastasia Steele a Cinquanta ombres d’en Grey, però finalment Clark va decidir passar. El reconeixem­ent d’Esquire no necessària­ment l’ajudarà a mostrar que pot interpreta­r una altra mena de papers. El seu debut a Broadway amb Esmorzar amb diamants dos anys enrere va ser una veritable sensació, entre altres coses perquè a l’obra es treia la roba.

“L’únic diàleg que t’hauràs d’aprendre és: ‘Vol patates fregides amb la comanda?’”, li va dir el seu pare

Probableme­nt tot serà qüestió de temps. Malgrat que només ha estat nominada en dues ocasions als Emmy i mai al Globus d’Or, tot just un mes enrere Joc de trons va batre el rècord quan va obtenir 12 guardons, entre els quals el de millor sèrie, superant els obtinguts per El ala oeste de la Casa Blanca el 2000, un senyal que, a menys que David Benioff decideixi donar una gran sorpresa als fans del programa, no li faltarà feina.

La noia londinenca sempre afable tampoc no sembla que l’amoïni gaire conquerir-ho tot. Molt agraïda d’haver succeït Penélope Cruz, Scarlett Johansson, Mila Kunis i Rihanna en el premi d’Esquire, Clarke no podria estar més feliç de la seva situació actual. Al cap i a la fi, el moment que viu és anys llum d’aquella conversa amb el seu pare, un tècnic de teatre, en la qual, quan ella li va parlar dels seus somnis de ser actriu, es va limitar a dir-li: “L’únic diàleg que t’hauràs d’aprendre és: ‘Vol patates fregides amb la seva comanda?’”.

 ??  ??
 ??  ?? La jove actriu britànica Emilia Clarke en una sessió fotogràfic­a al juny durant la presentaci­ó a Los Angeles de Terminator: Génesis
La jove actriu britànica Emilia Clarke en una sessió fotogràfic­a al juny durant la presentaci­ó a Los Angeles de Terminator: Génesis
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain