La Vanguardia (Català-1ª edició)

La justícia avala l’acord d’Arantxa amb els seus pares

La Fiscalia desestima un recurs de l’advocat de la família i del gestor dels béns

- RAMÓN ÁLVAREZ

La justícia ha acabat donant la raó a Arantxa Sánchez Vicario sense que les disputes familiars airejades a la premsa s’hagin hagut de resoldre en un judici, almenys si cap de les parts no decideix continuar pledejant. La justícia ha avalat l’acord que l’extennista i el seu marit, Josep Santacana, van firmar el juliol passat amb els pares d’ella –Emilio Sánchez i María Luisa Vicario– en desestimar el recurs de forma que l’advocat de la família, Bonaventur­a Castellano­s, i l’antic administra­dor dels béns de la família, Francisco Oró, van presentar després de l’arxi- vament per desistimen­t de la querella d’Arantxa contra els seus progenitor­s, el seu germà Javier i els mateixos Castellano­s i Oró.

Aliens a aquest acord, tant l’advocat com el gestor van considerar que el tancament en fals del procés deixava en l’aire acusacions que posen en dubte el seu honor i la seva profession­alitat. En la querella, de fet, figuraven contra ells les acusacions per apropiació indeguda, administra­ció fraudulent­a, falsedat en document públic i deslleialt­at profession­al. A més, l’Audiència Provincial no va dubtar en imputar els querellats en trobar indicis de criminalit­at en la seva actuació i va resoldre la instrucció del cas després que el jutjat l’arxivés en un principi.

Totes aquestes ombres sobre la seva actuació continuara­n flotant després que el jutjat que ha instruït la querella hagi decidit no tenir en compte el recurs de forma atenent un requerimen­t de la Fiscalia, que tampoc no considera acreditada la inexistènc­ia de criminalit­at, i recordant que, en qualsevol cas, la mateixa querellant –Arantxa Sánchez– ja es va retractar d’algunes de les seves manifestac­ions.

Castellano­s i Oró tenen ara la possibilit­at d’obrir un nou procedimen­t contra Arantxa i el seu marit, un extrem que ara per ara cap d’ells no ha confirmat. Una via que també se li obre al menor dels Sánchez Vicario, que no va arribar a donar suport a aquest recurs malgrat que l’advocat familiar va afirmar que així ho faria després de quedar també en dubte la seva gestió com a administra­dor de diverses empreses en què l’extennista figurava com a titular única.

Arantxa es va querellar contra tots ells, inclosos els seus pares, el 2010, per després obrir diversos processos a Espanya i Andorra. Una sanció d’Hisenda per una liquidació incorrecta de més de cinc milions d’euros la va portar a encarregar una auditoria de les firmes en què apareixia com a titular per determinar que s’havia desviat capital cap a comptes a l’estranger sense la seva autoritzac­ió. Això i la mala relació amb els seus pares la va portar a pledejar contra tots, acusant-los d’apropiar-se presumptam­ent de 16 milions d’euros i béns de més vàlua.

Al juliol, però, l’extennista va firmar un acord amb els seus pares que compromet ambdues parts –no a l’advocat, el gestor i Javier– a tancar la via judicial. Arantxa va cedir en usdefruit al seu pare el pis familiar que està al seu nom i, en cas de mort d’aquest, durant tres anys més a la seva mare, sempre que tots els germans contribuei­xin de forma solidària a les despeses. Els pares, per la seva part, es van comprometr­e a desocupar la residència estiuenca de s’Agaró.

El desistimen­t de l’extennista va tancar en fals l’acusació contra Castellano­s, Oró i el seu germà Javier

 ?? KML / GTRES ?? L’extennista Arantxa Sánchez Vicario i el seu marit, Josep Santacana
KML / GTRES L’extennista Arantxa Sánchez Vicario i el seu marit, Josep Santacana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain