La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘Forbes’ crea la llista dels ‘youtubers’ que més guanyen

- BARCELONA Redacció

Un estudi de la revista Variety va revelar l’any passat que el jove suec Felix Kjellberg, de 24 anys, més conegut com PewDiePie, s’havia convertit en el tercer personatge més popular dels Estats Units. Es tracta d’un youtuber, una professió de joves que creen el seu propi canal a YouTube i que, gràcies a un gran nombre de seguidors, acaben guanyant-se la vida (molt bé) amb els seus vídeos. Ara, la re- vista Forbes ha elevat la seva categoria profession­al creant la primera llista dels que més guanyen amb aquesta activitat.

Kjellberg lidera aquest primer rànquing de youtubers de Forbes amb 12 milions de dòlars, guanyats gràcies al fet que compta amb 40 milions de persones subscrites al seu canal, en el qual juga a videojocs i explica trucs als seguidors. En euros, són uns 10,5 milions.

Els segons en el rànquing de youtubers de Forbes són Ian He- cox i Anthony Padilla, dos amics des de la infantesa de Sacramento (Califòrnia), que es presenten com Smosh, una sèrie de sketches humorístic­s basats en els jocs de Pokémon. Guanyen 8,5 milions de dòlars, uns 7,5 milions d’euros.

Empaten en segon lloc Fine Brothers, amb 8,5 milions de dòlars, que mostren reaccions de la gent que veu sèries.

En el quart lloc hi ha Lindsey Stirling, amb 6 milions de dòlars (5,3 milions d’euros), que fa actuacions musicals. Rhett McLaughlin i Charles Lincoln Neal III, dos enginyers que es dediquen a la comèdia, són cinquens. Guanyen 4,5 milions de dòlars (3,9 milions d’euros).

 ?? MATT SAYLES / AP ?? Felix Kjellberg, PewDiePie
MATT SAYLES / AP Felix Kjellberg, PewDiePie

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain