La Vanguardia (Català-1ª edició)

En plena Boqueria

Casa Guinart vol ser una picada d’ullet per als barcelonin­s

-

Oscar Manresa tenia 32 anys i ocupava un càrrec destacat en una multinacio­nal del sector informàtic. Tenia inquietuds i cuquet per la gastronomi­a, així que es va apuntar a un dels interessan­tíssims i freqüentat­s cursos de cuina que des de fa anys imparteix May Hofmann. Li va agradar aquest món, va deixar la multinacio­nal i va obrir, fa 20 anys, el seu primer restaurant, El Magatzem del Port al Port Vell. Va tenir èxit i en va obrir un altre en un emplaçamen­t privilegia­t, Torre d’Alta Mar. L’èxit va continuar i va obrir el Kauai a Gavà, que també va ser un gran encert. I des de fa tres anys ha posat al dia, juntament amb la tercera generació Guinart, la centenària Casa Guinart en plena Rambla i en plena Boqueria. Quan parla de la Boqueria s’emociona i comenta el privilegi que és poder passejar i comprar diàriament al mercat selecte més gran del món. També l’uneixen altres vincles amb la Boqueria, ja que una de les seves parades de peix més emblemàtiq­ues, La Siseta, és propietat de la seva dona.

En obrir Casa Guinart es va posar com a objectiu, malgrat la seva ubicació, que el seu restaurant fos per a gent de Barcelona, no per als “guiris”, i realment ho ha aconseguit. Però a més, i com en el circ, “encara més difícil”: acaben de veure la llum dos nous projectes. El Altar, un reservat en un pis al costat de Casa Guinart, i també als pòrtics del mercat, El Homenaje.

A Casa Guinart, 5 a Taula va poder gaudir d’unes exquisides i ben preparades gambes, vam seguir amb un risotto amb sípia i ceps i vam acabar amb un remenat amb xoriço. Ho vam acompanyar amb un extraordin­ari Magnum de Cava Torelló.

Explica l’Òscar que amb la informàtic­a no es divertia i amb la cuina es diverteix al màxim. El seu objectiu és oferir a la seva clientela unes experiènci­es gastronòmi­ques diferents basades en la cuina mediterràn­ia de mercat i de producte.

Lliçó, quan una vocació és forta i l’esforç és important, els resultats gairebé sempre són satisfacto­ris.

 ?? INMA SAINZ DE BARANDA ?? Òscar Manresa, Olivier Dahingr i David Moya, a la barra del restaurant
INMA SAINZ DE BARANDA Òscar Manresa, Olivier Dahingr i David Moya, a la barra del restaurant
 ??  ?? 5 a Taula és un col·lectiu format per: Miquel Espinet, Sergi Ferrer-Salat, Miguel Gay, Josep Maria Sanclimens i Josep Vilella
5 a Taula és un col·lectiu format per: Miquel Espinet, Sergi Ferrer-Salat, Miguel Gay, Josep Maria Sanclimens i Josep Vilella

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain