La Vanguardia (Català-1ª edició)

Amb Messi no s’hi juga

L’Argentina el vol per jugar amb el Brasil; el club i el crac s’hi oposen, de moment

- JOAN JOSEP PALLÀS Barcelona

L’Argentina ha començat amb mal peu el seu llarg camí cap a la fase final del Mundial 2018. La selecció que dirigeix Gerardo Martino ha fet un punt dels sis possibles i, encara pitjor, no ha estat capaç de fer cap gol ni contra l’Equador ni contra el Paraguai. Sense gols i sense joc, els responsabl­es de la selecció, així com la premsa i l’afició albicelest­es, dirigeixen la mirada cap a Barcelona a la recerca d’un gest de Leo Messi, el seu referent per bé i per mal (quan creixen les crítiques, el blaugrana sempre rep), que insinuï la possibilit­at d’un retorn salvador del 10 per arribar a temps de jugar contra el Brasil el 12 de novembre vinent. Messi va caure lesionat al Camp Nou contra el

LA PRUDÈNCIA L’objectiu mèdic més realista és reaparèixe­r el 22 de novembre per al clàssic del Bernabeu LA VISIÓ DE LUIS ENRIQUE “Estic segur que el Tata Martino, com jo, vol que Messi es recuperi al cent per cent”

Las Palmas el 26 de setembre, així que la cita contra el Brasil arribaria sis setmanes i mitja després, quan el diagnòstic del FC Barcelona per a la recuperaci­ó total parlava d’un termini que oscil·la entre set i vuit setmanes.

Al Barça ningú ha caigut en la temptació de precipitar-se. Ni l’entrenador Luis Enrique, ni els serveis mèdics, ni el que és més important, el principal afectat... de moment. Les raons són variades i totes irrebatibl­es. Per sobre de totes hi ha la de preservar la salut del futbolista, el currículum del qual està esquitxat de reaparicio­ns fetes més amb el cor que no pas amb el cap, forçades pel lloable argu- ment d’ajudar l’equip, però contraprod­uents en alguns casos. Destaca en aquest sentit la mala gestió de la temporada 2012-2013, quan l’argentí va caure lesionat a París el mes d’abril al bíceps femoral de la cama dreta i a partir de llavors va anar encadenant reaparicio­ns a l’equip sense estar al cent per cent que el van acabar perjudican­t. És un record ben trist el seu partit de semifinals a Munic contra el Bayern (4-0) físicament afectat. A finals de l’any 2013 encara tenia recaigudes relacionad­es amb aquella precipitac­ió. “Estic segur que Gerardo Martino el que vol és que es recuperi al cent per cent, com ho vull jo i el mateix Messi”, va afirmar ahir Luis Enrique.

Precisamen­t l’aturada del novembre reservada per als compromiso­s internacio­nals resulta idònia per no estressar el futbolista i preparar-lo per a l’objectiu més realista i convenient mèdicament, és a dir, per a la reaparició al Bernabeu el 22 de novembre sempre que les proves i l’evolució certifiqui­n que tot va bé i està sota control. Encara que Messi s’hi avé i dóna suport a la tesi de la prudència, hi ha recança perquè la pressió a l’Argentina creix i encara ho farà més els propers dies. Un fisioterap­euta de l’albicelest­e de la confiança del jugador aterrarà un dia d’aquests a la ciutat esportiva i al club aquest assumpte incomoda, conscients que davant aquesta espècie de xantatge emocional que se li planteja a Leo, argentí al 100%, no és fàcil resistir-se.

Al club consideren que seria un greu error. Els partits de l’Argentina encara no són prou decisius, malgrat l’entitat dels rivals (després del Brasil, Colòmbia el dia 17, però la lligueta no s’acaba fins a l’octubre del 2017), per haver de forçar el físic. Messi té 28 anys, i, encara més important, la lesió li afecta el genoll esquerre, concretame­nt té un trencament del lligament col·lateral intern, que no és poca cosa. Si no es cura bé, el següent pas podria ser el quiròfan. No és qüestió de ser alarmistes. Que l’hi diguin a Thiago Alcántara.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain