La Vanguardia (Català-1ª edició)

El líder més esperat

Caicedo és la gran esperança blanc-i-blava després de tornar triomfalme­nt de l’Equador

- RAMÓN ÁLVAREZ Sant Adrià de Besòs

Va renunciar a jugar la Copa Amèrica l’estiu passat per completar la pretempora­da amb l’Espanyol i oferir la seva millor forma física, alhora que es comprometi­a a tornar amb la seva selecció quan es trobés al seu millor nivell i més el necessites­sin. I ha complert amb escreix. Felipe Caicedo s’ha convertit en aquell jugador que tant esperava l’espanyolis­me per exercir de líder després de la sortida de Sergio García. Alhora que ha tornat aquesta setmana amb la selecció equatorian­a per portar-la cap al Mundial amb una històrica victòria a domicili davant l’Argentina i una altra contra Bolívia, en ambdós casos amb gol.

“No n’havíem dubtat mai, perquè el coneixem, però és cert que aquest any en Felipe físicament és un altre jugador, ha començat la temporada com el jugador top que és –assenyalav­a ahir el tècnic blanc-i-blau, Sergio González–. La seva implicació i compromís amb el club ja eren inqüestion­ables, ara també ho és el seu estat de forma”.

Malgrat dosificar-lo fins a l’extrem seguint els paràmetres mèdics amb què treballa el club, Sergio García no dubtarà a recórrer a l’equatorià en aquests dos desplaça-ments seguits que afronta el seu equip –Betis i Rayo Vallecano–, malgrat que el jugador es va reincorpor­ar ahir mateix a la disciplina del club i només haurà completat una sessió d’entrenamen­ts abans del partit d’aquesta nit al Benito Villamarín. A banda de necessitar-lo per la baixa de Gerard Moreno, l’entrenador no vol desaprofit­ar el seu moment de motivació i la seva ratxa golejadora amb el seu país.

“La cara i l’orgull amb què ha aparegut a la ciutat esportiva eren el millor indicador del seu estat i de les seves ganes de jugar –va explicar ahir Sergio García–. Sabem que és un jugador corpulent que es desgasta molt en cada partit, però aquesta alegria pel que ha aconseguit fer aquests dies supera tot el cansament”.

Caicedo ha disputat amb l’Equador dos partits sencers, cosa que no acostuma a fer amb l’Espanyol, en només quatre dies. Un a Quito, a gairebé 3.000 metres d’altitud. Això, sumat a dos viatges transatlàn­tics, han d’afectar per força el seu rendiment, tot i que Sergio García no té dubtes sobre la seva participac­ió contra el Betis. El seu equip també el necessita i Caicedo va confirmar al tècnic que podia respondre.

“Sóc feliç, estic millor que mai”, va confessar el davanter als seus companys després de tornar de casa convertit en el nou heroi del seu país. “Simplement vaig fer el que vaig poder”, va afirmar aquest davanter modest, que no va dubtar a dedicar el gol que va marcar dimarts passat a Quito a un amic de la infantesa del barri marginal de Guayaquil on va créixer.

 ?? JORDI PLAY ?? Felipe Caicedo durant l’entrenamen­t del seu equip ahir a la ciutat esportiva Dani Jarque
JORDI PLAY Felipe Caicedo durant l’entrenamen­t del seu equip ahir a la ciutat esportiva Dani Jarque

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain