La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’encant de Klopp

El nou tècnic del Liverpool debuta avui

- MARTA MATEO Manchester

Liverpool està encantada. O com a mínim, la zona del Merseyside a tocar d’Anfield ha tingut un enamoramen­t sobtat. Han conegut algú nou, algú que els convida a somiar. Una il·lusió que els porta a escenaris en altre temps impossible­s. Algú que els enamora amb el seu carisma i els atreu per la seva conegu- da exigència. Algú normal i extraordin­ari al mateix temps: Jürgen Klopp. El Normal One ha aconseguit en cinc dies el que molts entrenador­s no aconseguir­an mai. Despertar el desig de voler ser millor. I sobretot ha despertat una convicció impossible fa deu dies. Avui el nou entrenador del Liverpool s’estrena al camp del Tottenham.

“Quan un entrenador nou arri- ba, especialme­nt algú com ell, l’esperança i la motivació es multipliqu­en”, explica Lucas Leiva. El migcampist­a brasiler ha sucumbit als encants del seu nou míster. En les primeres sessions, el tècnic de la Selva Negra ha volgut encomanar als seus nous pupils intangible­s.

Passió. Determinac­ió. Sacrifici. Esforç. Compromís. Heus aquí un termes que no deixen de ser obvietats, de vegades tòpiques, però que quan els diu algú que veritablem­ent creu en el que diu semblen una altra història. “Els he dit: ‘Vull veure més valentia i diversió als vostres ulls. Hem de córrer i lluitar junts’”, revelava l’entrenador a la roda de premsa prèvia al partit d’avui.

Gràcies al contracte de tres anys, Klopp té la garantia del temps a favor seu. I les llegendes reds, aquelles que van conèixer els dies de glòria, somriuen quan els diuen el nou arquitecte d’Anfield. Kenny Dalglish, l’últim home que va guiar el Liverpool al títol de la Premier el 1990, veu en l’alemany la peça perfecta per fer funcionar un nou engranatge. “Que tots els seguidors es cordin els cinturons. Gaudiran molt, moltíssim.”

Entre tanta eufòria, el mateix Klopp ha intentat relativitz­ar les expectativ­es. “Directamen­t no puc caminar sobre les aigües. Jo bussejo”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain