La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una ‘grossa’ cau a Reus

Els del Baix Camp, a 2a B, embogeixen amb la bola de l’Atlètic

- ESTEVE GIRALT Reus

“Sí, sí, sí, anem cap a Madrid”, van celebrar, cantant i saltant, com uns aficionats més, els jugadors del Reus Deportiu. El sorteig de setzens de final de la Copa del Rei els va regalar ahir com a rival l’Atlètic. I això que la fortuna va començar esquiva amb els del Baix Camp, que es van ensorrar en comprovar que les dues primeres boles del bombo apartaven el Barça i el Reial Madrid del seu camí.

Premi en el pla esportiu i en l’econòmic. En la seva centenària història, el club roig-i-negre ha jugat una vegada amb un equip de Primera en competició oficial. L’entitat, a Segona B, va passar a l’estiu problemes “puntuals” de liquiditat, per la qual cosa els seus futboliste­s van estar tres mesos sense cobrar. El Reus Deportiu té en la figura de Joan Oliver el seu principal valedor. L’exdirector general del Barça, amb Joan Laporta com president, és des de fa un parell de temporades el màxim accionista del club tarragoní. Oliver va decidir invertir en l’entitat reusenca quan el club va haver de convertir-se en Societat Anònima Esportiva (SAD).

“Encantat de la vida amb l’Atlètic de Madrid, per a Reus és un premi i una festa”, va dir Joan Oliver sobre la gespa de l’Estadi Municipal.

Al vestidor se somiava amb el Reial Madrid. “Això és fàcil, eliminem l’Atlètic i després ens tocarà el Madrid”, deia de broma. El màxim accionista va destacar la transcendè­ncia d’aquest xoc més enllà del terreny esportiu. “En el pla econòmic ajudarà, encara que menys que si ens hagués tocat Barça o Madrid; suposa més notorietat i donar una in- jecció de vitamines a tots”, va dir.

Entre els qui ahir no podien ni volien dissimular l’eufòria, l’entrenador del Reus, Natxo González, peça clau del projecte. “Crec que ens ho hem merescut i en gaudirem perquè és una experiènci­a molt maca per a nosaltres, encara que després dins del camp patirem”, va explicar. El tècnic va expressar la seva il·lusió per poder enfrontar-se amb Diego Simeone, de qui va explicar que pensa aconseguir una “bona” foto. “M’agradarà poder parlar-hi una estoneta, m’agrada la seva capacitat de treure rendiment dels seus futboliste­s, adaptant-los al seu estil”, va raonar González. Amb aforament per a uns 4.000 espectador­s, l’Estadi Municipal del Reus quedarà petit. El club ha començat a treballar per guanyar aforament amb la ins-

PREMI ECONÒMIC El club, amb Joan Oliver com a màxim accionista i problemes de liquiditat, muntarà grades mòbils

tal·lació d’una grada mòbil amb capacitat per a uns 2.000 aficionats més. “Molts dies ja omplim el camp”, va dir Oliver.

Després d’una bona arrencada de lliga, el Reus Deportiu, que va jugar la temporada passada el playoff d’ascens a la Lliga Adelante, ara és tercer del seu grup. El seu pressupost, que s’acosta als dos milions d’euros, és un dels més alts del grup III, on també juga el Barça B. L’equip té quatre futboliste­s portugueso­s, incloent-hi Vítor Silva, amb experiènci­a a la Champions, gràcies a la bona relació d’Oliver amb Jorge Mendes.

 ?? ALFREDO GONZÁLEZ / REUS DEPORTIU ?? Els jugadors del Reus celebren el resultat del sorteig
ALFREDO GONZÁLEZ / REUS DEPORTIU Els jugadors del Reus celebren el resultat del sorteig

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain