La Vanguardia (Català-1ª edició)

Lorenzo, caixa o faixa per arribar viu a València

- TONI LÓPEZ JORDÀ Barcelona

Gran part de les opcions de Jorge Lorenzo per optar al títol de MotoGP se les juga demà (7 hora d’aquí) en l’antepenúlt­ima cursa de la temporada, a Phillip Island (Austràlia). Al balear només li val guanyar els dos grans pròxims premis per arribar amb possibilit­ats a l’última cita, a Xest, el 8 de novembre. “Segurament aquesta pot ser la meva última oportunita­t”, admetia el mallorquí, a 18 punts de Valentino Rossi. De moment, Lorenzo va començar ahir amb bon peu els entrenamen­ts a Austràlia.

“Continuo pensant que depenc de mi mateix. Si guanyo les tres curses tinc moltes possibilit­ats de ser campió. Serà difícil per a en Vale acabar sempre segon en el cas que jo les guanyi”, assegura Lorenzo, que analitza els aspectes a favor seu: que és el pilot més ràpid, un pas al davant de Rossi en ritme, que ja sap què és guanyar les tres últimes curses –ho va fer el 2013– i que podria comptar amb el favor de Pedrosa i Márquez, indispensa­bles per restar els 18 punts a l’italià. Aquesta és la seva confiança.

“També serà difícil per a mi guanyar les tres curses, però no impossible. Ho vaig aconseguir el 2013; llavors hi havia més distància i al final vaig perdre el Mundial per 4 punts”, recorda Lorenzo, que fa dos anys estava a 43 punts de Márquez faltant les últimes tres curses, i va guanyar-les. En aquest sentit, Lorenzo també veu un altre aspecte positiu: “Llavors en Marc es va equivocar a Austràlia [una bandera negra] i vaig recuperar molts punts, però ell estava al meu nivell de velocitat i ara tinc la sort que estic pilotant més ràpid que en Valentino, i que en Marc i en Dani poden acabar davant seu. Només em cal que passi en una cursa”, calcula.

Tot i això, davant té Rossi, un gat vell en aquestes batalles, mestre en la gestió de les curses i en les guerres psicològiq­ues. “Està fent una temporada immensa; estar a tots els podis –menys Misano– i sortint des de la segona i la tercera línia és una cosa gairebé impossible i ho està aconseguin­t”.

Rossi, al seu torn, desmantell­a els càlculs de Lorenzo. “És gairebé impossible que siguem primer i segon perquè les Honda estaran molt fortes, perquè hi haurà diferents condicions meteorològ­iques i circuits diferents. El meu objectiu és quedar per davant d’en Jorge a Phillip Island”. De moment, en els primers assajos, va quedar darrere, 9è, a 0,6 s de Lorenzo (2n) i de Márquez, el més ràpid del dia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain