La Vanguardia (Català-1ª edició)

Agusti Torelló Mata presenta el primer KRIPTA GRAN ANYADA

ESPECTACUL­AR POSADA EN ESCENA Un centenar de convidats festegen i donen la benvinguda a un cava excepciona­l

- Més informació: 93 891 11 73 info@agustitore­llomata.com

Les caves AGUSTI TORELLO MATA han estat el marc de la presentaci­ó del primer KRIPTA GRAN ANYADA, un cava consecha 2006 que amb nou anys de criança es presenta al mercat en edició única de 3.588 ampolles per a tothom.

Gran Anyada, concepte excepciona­l

KRIPTA procedeix de tres vinyes velles del Penedès situades a Sant Pau d'Ordal, Sant Sadurní d'Anoia i Sant Joan de Mediona. Només quan les condicions d'aquests tres vinyes són excepciona­ls per aconseguir un llarg envellimen­t tenim les condicions per a una Gran Afegiu com aquesta 2006.

Un tast de KRIPTA en diagonal i un final espectacul­ar de Christian Escribà

Un centenar de convidats es van donar cita el passat dia 8 a AGUSTI TORELLO MATA per descobrir aquest gran cava durant un dinar que va anar desgranant sorpreses ins al inal.

El primer KRIPTA va ser un bàsic amb tres anys de criança, collita 2011 que va desplegar tota la seva frescor de poma del cupatge sempre amb predomini Macabeu. El va seguir un KRIPTA collita 2009, amb cinc anys de criança, amb notes ja clarament de llarga criança. Finalment el KRIPTA GRAN ANYADA 2006 que va descriure magní icament Mª Isabel Mijares, icona de l'Enologia a Espanya.

El punt inal va venir de la mà del pastisser Christian Escribà amb una dolça creació KRIPTA de més de dos metres d'altura i unes postres inspiració vinya i xocolata que van ser servits en plats elaborats utilitzant les ampolles d'aquesta àmfora inconfusib­le.

Aquesta GRAN ANYADA KRIPTA té a més una nota solidària per la Fundació Rosa Oriol & Sor Lucia Caram a la qual es destinarà un euro de cadascuna de les ampolles per a la lluita contra la pobresa infantil del nostre país.

93 PUNTS PARKER: KRYPTA, el cava de tots els premis

Michel Bettane Desseauve en el seu llibre dels millors vins del món escriuen el 2006: "Els Torelló Mata fan alta costura amb les bombolles ... la cuvée de prestigi, een la seva estranya i magní ica àmfora de vvidre, el cèlebre KRIPTA, iguala als més grans champagnes en complexita­t de gust i delicadesa de bombolles ".

Si a aquesta magní ica descripció li sumem els guardons i puntuacion­s que KRIPTA atresora any rere any en totes les guies nacionals i internacio­nals, estem sens dubte davant d'un treball impecable que fa del KRIPTA un dels grans caves de tots els temps.

Aquest KRIPTA GRAN ANYADA 2006 que Robert Parker ja ha puntuat aquest any 2015 amb 93 punts del seu rànquing, s'acaba d'estrenar amb un públic de luxe. El seu preu recomanat de 80 € / bot ho converteix a més, en un privilegi a l'abast de tots els amants dels grans escumosos del món.

 ??  ?? Vista de l'espai Quatre Estacions del cava, on es va celebrar el dinar i la festa
commemorat­iva
Vista de l'espai Quatre Estacions del cava, on es va celebrar el dinar i la festa commemorat­iva
 ??  ?? Àlex Torelló, l'enòleg del celler
Àlex Torelló, l'enòleg del celler
 ??  ?? Christian Escribà mostra el pastís a Agustí Torelló Mata
ia la Núria Aymamí, vídua del pintor Rafael Bartolozzi
Christian Escribà mostra el pastís a Agustí Torelló Mata ia la Núria Aymamí, vídua del pintor Rafael Bartolozzi
 ??  ?? Bartolozzi­B va ideari fa 35 anys el singular disseny de les etiquetes
Bartolozzi­B va ideari fa 35 anys el singular disseny de les etiquetes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain