La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Iese obre a Munic un altre campus amb una inversió de 2,3 milions

- BLANCA GISPERT Munic. Servei especial

L’escola de negocis Iese va inaugurar ahir a Munic el cinquè campus. Després de deu anys amb presència a Alemanya a través de cursos formatius, la institució que depèn de la Universita­t de Navarra s’estrena com a primera escola de formació de directius al país germànic.

No és una decisió fútil, i menys en el crític moment que viu ara el gran motor europeu. “En casos oberts com el de Volkswagen o Deutsche Bank el país necessita una visió de la direcció d’empreses basada en les persones que només l’Iese, amb la seva experiènci­a, pot aportar”, va assenyalar Jordi Canals, director general de la institució.

Tot i així, el nou campus a Munic representa un repte per a la prestigios­a escola de negocis (la millor segons el Financial Times). Canals reconeixia ahir que al país germànic “no hi ha una tradició sòlida d’aquest tipus d’escoles de negoci; pràcticame­nt no tenim competènci­a, però la nostra marca és símbol de qualitat i empreses com BMW, Henkel o Airbus, amb qui treballem de manera estable des de fa anys, aprecien els valors humans que defineixen la nostra escola”, va apuntar el director general. Seguint aquesta línia, Eric Weber, professor de comptabili­tat i control de l’Iese, va comentar que “fa deu anys, una estratègia com la que presenta avui l’Iese resultava totalment inviable a Alemanya. Però amb el temps els directius germànics han deixat de banda la visió més pràctica perquè s’han adonat que la formació en management i recursos humans suposa un valor afegit per a l’empresa”.

Però després de la seva internacio­nalització amb els campus de Nova York i São Paulo, l’Iese també ha decidit tornar a Europa perquè des d’Espanya la seva presència no era suficient al mercat europeu. Weber va comentar ahir que “els programes que s’estaven impartint a Alemanya no aconseguie­n endinsar-se en l’engranatge empresaria­l alemany i europeu”. A més, Munic representa per a l’escola de negocis un eix estratègic, en situar-se com a pont entre l’Europa occidental i de l’Est.

Amb una inversió de 2,3 milions d’euros, l’Iese espera consolidar a Munic la seva presència al mercat alemany i centreeuro­peu. L’edifici, situat a prop del Parlament bavarès, disposa de 1.600 m2.

La nova seu també serà un punt de trobada per a antics alumnes de l’escola, que periòdicam­ent organitza activitats per al col·lectiu que suma prop de 1.000 directius i empresaris entre Alemanya, Àustria i Suïssa. L’Iese compta a més amb programes estables als cinc continents. Destaca la presència en països com la Xina, amb l’‘aliança d’empreses’ amb la China Europe Internacio­nal Business School (Ceibs), Mèxic, que va ser el seu primer programa internacio­nal, Kènia, Nigèria o Colòmbia.

 ?? LAURA GUERRERO ?? Jordi Canals
LAURA GUERRERO Jordi Canals

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain