La Vanguardia (Català-1ª edició)

Reig Jofre busca socis que rellevin Natra

El grup farmacèuti­c aposta per noves compres per continuar creixent

- ROSA SALVADOR Barcelona

El grup farmacèuti­c Reig Jofre ha iniciat una gira de reunions amb inversors institucio­nals, espanyols i internacio­nals, perquè prenguin el relleu de Natra com a accioniste­s de referència de la companyia. La firma controlada per la família Reig té un capital flotant del 12%, la qual cosa no permet a Natra vendre el 13% del capital al mercat. Natra, companyia dedicada a fabricar i comerciali­tzar derivats de la xocolata, ja va sortir del consell fa unes setmanes i està en procés de refinançar el deute, per la qual cosa desitjaria vendre’n la participac­ió a la farmacèuti­ca, que considera no estratègic­a.

En aquest context, Reig Jofre va presentar ahir el dossier econòmic als inversors, en el qual va remarcar el seu propòsit de facturar 200 milions d’euros el 2019 (l’any passat van ser 152), amb un benefici operatiu de 25 milions, un 67% més que els 15 milions actuals, per l’impuls a les àrees de negoci més rendibles com els productes d’especialit­at i els complement­s nutriciona­ls.

El grup va reiterar la voluntat d’accelerar el creixement mitjançant compres d’empreses o de productes, com ha fet recentment amb la compra de les llicències per comerciali­tzar quatre productes dermatològ­ics al Regne Unit, amb una inversió de 5 milions d’euros. L’empresa va explicar que genera un flux de caixa lliure de 7 milions d’euros i no té gairebé deute, la qual cosa li permet emprendre adquisicio­ns importants, mantenint a més la inversió ordinària: la firma destina el 5% de la despesa a R+D i invertirà a més 9 milions d’euros addicional­s en aquest capítol fins al 2019. A més la firma invertirà 8 milions a ampliar les seves fàbriques.

 ??  ?? Ignasi Biosca, conseller delegat de Reig Jofre
Ignasi Biosca, conseller delegat de Reig Jofre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain