La Vanguardia (Català-1ª edició)

El futur vist des de dins

- Mar Galtés

Com deu ser per dins Airbnb? I treballar a Pinterest? Aquesta motivació va ser el passion project de John Battelle (fundador de Wired), i la va convertir en NewCo, un esdevenime­nt que es va celebrar per primera vegada a San Francisco el 2012 en el qual s’obria la possibilit­at de conèixer les entranyes de les empreses més innovadore­s.

NewCo ha agafat ales d’esdevenime­nt internacio­nal, se celebra en nombroses ciutats americanes, en algunes d’europees, i arriba al sud d’Europa per primera vegada, el 28 d’octubre a Barcelona. Aquell dia, des de les 9.30 fins a les 18.30, unes 60 companyies –des d’agents clau de l’ecosistema com Barcelona Activa, Biocat, a empreses tecnològiq­ues com Scytl o Kantox, i altres d’innovadore­s com Privalia, el bufet RCD o Puig– es compromete­n a ensenyar com són per dins, com innoven. “Seran sessions experienci­als, res de powerpoint corporatiu”, promet Matthias Schneider, instigador d’aquest NewCo Festival, que es repetirà al febrer a Barcelona i arribarà al maig a Madrid. “Les coses avancen tan ràpid que és difícil percebre què passa en les organitzac­ions que estan marcant aquest canvi en la manera d’aportar valor”. El model d’assistènci­a, prèvia inscripció, és fremium (una visita és gratuïta, l’accés fins a set empreses costa 85 euros) i està enfocat tant a alts directius com a estudiants.

En època de xarxes socials i de GlassDoor (el web en el qual els empleats puntuen com es treballa a les empreses, com si fossin hotels al TripAdviso­r), NewCo és “un intent de posar cara i personalit­at a les empreses més enllà de les seves marques”, diu Schneider. Perquè al món de la innovació, trepitjar el terreny encara és important.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain