La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ausa fitxa Ramon Carbonell com a director general

Una ampliació de capital del 30% dóna entrada a la família Gracia, d’Himoinsa

- MAR GALTÉS Barcelona

Ausa, empresa familiar de Manresa dedicada a la fabricació i venda de vehicles industrial­s compactes, ha realitzat una ampliació del capital per la qual ha entrat, amb el 30%, la família Gracia, de San Javier, Múrcia, propietari­s entre altres negocis del grup Himoinsa, multinacio­nal fabricant de sistemes de generació d’energia. Aquesta inversió, l’import de la qual no s’ha fet públic, servirà per potenciar la presència internacio­nal d’Ausa, que ja realitza el 80% del seu negoci a l’exterior, segons va anunciar ahir la companyia.

D’altra banda, segons ha pogut saber aquest diari, Ausa acaba de fitxar com a director general Ramon Carbonell Santacana (1967), que va ser durant anys vicepresid­ent de la constructo­ra de la seva família, Copcisa, de la qual va sortir el 2014. Carbonell també va ser president d’EolicCat i de Factor Energia, i ara ho és del Consell Social de la UPC i de FemCat.

Ausa és fabricant de vehicles per a la construcci­ó, municipali­tats, indústria i agricultur­a. Va ser fundada el 1956 per les famílies Perramon, Tachó i Vila, que continuen com a accioniste­s de referència i al capdavant de la gestió. Durant deu anys, fins al 2003, el capital risc 3i hi va tenir una participac­ió del 24%, i en aquella època ja es va optar per una direcció profession­al aliena a la família. El 2014 l’empresa amb seu a Manresa va facturar al voltant de 60 milions d’euros, dels quals el 80% procedeixe­n de les vendes a una seixantena de països. Disposa de filials a França, el Regne Unit, Alemanya, Mèxic, el Brasil, Dubai i la Xina.

Amb l’entrada dels nous accio-

. nistes, Ausa explica que pretén “introduir-se en mercats nous i modernitza­r processos industrial­s”. Segons el president, Manuel Perramon, “l’entrada del nou soci permet reforçar el perfil exportador i desenvolup­ar nous productes per créixer, mantenint el caràcter familiar de la companyia”.

Hemoinsa, empresa dels Gracia, és el primer fabricant de grups electrògen­s d’Espanya i un dels cinc primers del món; factura més de 180 milions i té centres de producció a la Xina, els Estats Units, França, el Brasil i l’Índia.

 ?? GEMMA MIRALDA / ARXIU ?? Grup familiar. Els germans Perramon (Enric, Xavier, Manuel i Jordi), a la planta de Manresa. A sota, Ramon Carbonell
GEMMA MIRALDA / ARXIU Grup familiar. Els germans Perramon (Enric, Xavier, Manuel i Jordi), a la planta de Manresa. A sota, Ramon Carbonell
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain