La Vanguardia (Català-1ª edició)

La noia que va viatjar a Mai Més

- IRINA KYLISH Barcelona

Quan es va estrenar la pel·lícula Peter Pan, el 2003, Rachel HurdWood, era tan sols una preadolesc­ent de 13 anys. Ella va complir el somni de qualsevol nena de l’època en donar vida a la pantalla gran a un dels personatge­s principals del film, Wendy. A diferència de Peter, el seu company d’aventures en la ficció, ella sí que va créixer i amb ella la seva carrera com a actriu.

Ara, dotze anys després, als 25 anys, després d’haver participat en nombroses pel·lícules com El perfum: Història d’un assassí (2006), Dorian Gray (2009) o Demà, quan la guerra comenci (2010), entre d’altres, es llança Segon origen, adaptació de la famosa novel·la catalana Mecanoscri­t del segon origen en què Hurd-Wood participa amb un personatge principal. Acabada d’estrenar tot just la setmana passada, Rachel interpreta la jove protagonis­ta, Alba, a la qual descriu com a “valenta’’, i amb la qual assegura que té moltes coses en comú: “Totes dues tenim descendènc­ia irlandesa i vam créixer en una caseta de camp a Anglaterra”.

La pel·lícula és fruit del treball inacabat que va deixar Bigas Luna abans de morir i que posteriorm­ent ha estat recuperat i finalitzat per Carles Porta. Es tracta d’un film inclòs dins del gènere de ciència-ficció, i encara que Rachel ha revelat en diverse- socasions que el seu gènere preferit és la comèdia, també ha expressat com a desig primordial la intenció de realitzar treballs que ella consideri com a “bons’’ independen­tment del gènere al qual pertanyin o els actors o el director que hi estiguin involucrat­s.

La història que es narra és la de dos joves que sobreviuen a un apocalipsi i que es veuen enfrontats a una nova realitat que hauran d’encarar sols. Durant aquesta nova etapa de les seves vides, els protagonis­tes creixeran tant físicament com intel·lectualmen­t i descobrira­n l’amor i la sexualitat. Sorgiran reptes que hauran de superar amb l’objectiu de reconstrui­r la humanitat.

De la pel·lícula, Rachel diu haver-la captivat el bonic missatge que llança de cara al medi ambient i el deure de tenir-ne cura; però sens dubte, sobretot l’apassionad­a història d’amor que narra. En aquesta tendra història hi intervé el seu company de repartimen­t i d’origen català amb arrels senegalese­s, Ibrahim Mané, que exerceix el paper de Dídac durant la seva etapa adulta i amb el qual la química ha estat més que evident. La diferència d’edat entre els actors és de sis anys, però sembla que això no ha estat un impediment per als actors, als quals se’ls ha vist clarament compenetra­ts durant els assajos, i han arribat a compartir fins i tot fotos en els Instagrams personals de tots dos.

Malgrat el bon ambient i la bona relació entre els actors, aquest rodatge ha suposat un veritable repte per a l’actriu, ja que havia de parlar en català, una llengua desconegud­a totalment per a ella. Tot i això, la jove confessa, en conversa amb La Vanguardia, que el fet d’haver tingut cinc setmanes prèvies al rodatge per preparar-se i instruir-se amb una professora sobre la llengua va ser de gran ajuda.

Pel que fa a la seva vida privada, Rachel Hurd sempre ha estat una persona discreta que ha estat lluny de les càmeres. L’atractiva intèrpret prefereix dedicar-se durant el temps lliure a tasques humanitàri­es involucran­t-se en diverses oenagés dirigides principalm­ent a nens amb malalties terminals, o amb discapacit­ats. D’altra banda, una altra de les seves passions és viatjar, i al seu compte d’Instagram (@rachelhurd­wood) es poden veure imatges del seu últim viatge al Nepal, un país que adora: “M’encanta viatjar i descobrir nous països, de fet, quan acabi el rodatge de la sèrie en la qual estic treballant me n’aniré de safari a l’Àfrica”. I és que l’actriu no s’atura; actualment està bolcada en la sèrie Home fires i aquest estiu va acabar de rodar una nova pel·lícula, Beautiful devils.

A més, sembla que a l’actriu no li falten propostes de feina gràcies al seu innegable talent, pel qual ha rebut innombrabl­es crítiques positives i com no, a la seva bellesa nòrdica. La seva cabellera pèl-roja, el cutis blanc i els grans ulls blaus fan d’ella un dels 100 rostres més bonics del planeta, segons va catalogar el web Independen­t Critics, rànquing en el qual apareix cada any des que va fer els 18. De moment Rachel Hurd-Wood només vol aprofitar el moment i gaudir del que més li agrada, la interpreta­ció.

 ??  ?? Escena de la pel·lícula Segon origen en què la protagonis­ta porta als seus braços el seu nadó a la platja refugi on s’instal·la amb la seva parella
Escena de la pel·lícula Segon origen en què la protagonis­ta porta als seus braços el seu nadó a la platja refugi on s’instal·la amb la seva parella

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain