La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cafè amb merengues

El Madrid derrota amb facilitat un Llevant fluix a les dues àrees que no va ser rival

- CARLOS NOVO Madrid

En una dolça sobretaula sense sobresalts, el Reial Madrid despatxa un Llevant molt fluix en les dues àrees, en un partit sense gaires exigències i bastant còmode, en espera dels compromiso­s més seriosos de la setmana vinent.

El Madrid va despatxar un Llevant molt fluix en totes dues àrees en un partit en què no el van collar gaire i que va viure amb comoditat a l’espera dels compromiso­s més seriosos de la setmana vinent. Cristiano va tornar a marcar, cosa que no feia des dels cinc gols que va endossar a l’Espanyol, i Bale va ser substituït a la mitja part després d’haver passat inadvertit en el primer temps, que va jugar al costat esquerre, ja que Cristiano va ser el davanter centre.

El partit li va servir a Benítez per enviar algun senyal molt clar. Jesé va ser el més perjudicat, potser per les crítiques del seu representa­nt per la falta de minuts. El tècnic va preferir Cristiano en punta i Isco pels costats, amb Kroos de migcampist­a i dos guardaespa­tlles per blindar el mecano, Kovacic i Casemiro. Estructura­t així, el Madrid va manar, però va ser molt previsible. Sense donar velocitat a la pilota, l’equip va tenir les dificultat­s de rigor per obrir una defensa molt tancada. Els primers vint minuts van ser una murga, amb els porters fent d’espectador­s. En aquestes situacions el Madrid només té dos virtuosos per actuar com a esvalotado­rs, Isco i Marcelo. Amb el malagueny molt allunyat de posicions de perill va ser Marcelo l’encarregat de sacsar l’arbre.

Quan els badalls ja eren majoritari­s i el partit amenaçava de convertir-se en una cosa similar al que es va viure contra el Granada o el Màlaga, una intervenci­ó del lateral brasiler va trencar el duel. Es va internar per la seva banda, va fer un teva-meva amb Cristiano i va batre Rubén amb una rematada col·locada.

El gol va ser providenci­al per al Madrid, que va créixer en la mesura que el Llevant va acusar el cop, ja sense cap pla. Encara que Deyverson va tenir l’empat amb un cop de cap que Keylor va avortar amb una aturada magnífica, el Madrid va colpejar una altra vegada de seguida quan Kroos va intercepta­r una sortida de pilota del Llevant. La pilota li va arribar a Cristiano, que la va col·locar a la xarxa de Rubén amb una rematada violenta. Ho va celebrar sense modèstia.

La segona part ja només semblava destinada a saber amb quants gols es conformari­a el Madrid, si faria un pas enrere com al Calderón o voldria donar una bona alegria als seus aficionats. La primera notícia va ser estranya. Bale es quedava a la

Marcelo va destacar i Cristiano va tornar a marcar a la Lliga després dels cinc gols a l’Espanyol

banqueta per donar sortida a Lucas Vázquez, un dels jugadors menys utilitzats de la plantilla. Segur que la idea no li va semblar gaire apropiada a Jonathan Barnett, l’agent de l’extrem gal·lès. Benítez pot al·legar, tot i això, que el jugador va tornar de la selecció amb molèsties i amb prou feines es va entrenar amb els seus companys des de dijous. La seva substituci­ó pot entendre’s més com un descans que no pas com un càstig.

El partit no va alterar el guió al segon acte per més que el Llevant va introduir aviat un parell de canvis ofensius, com l’algerià Ghilas i el colombià Lerma. Però el partit ja no estava per sorprendre l’equip d’Alcaraz, sinó per al que volgués el Madrid, que no va sortir amb gaire força. Més aviat al contrari, gairebé tan parsimonió­s com havia començat el primer temps.

A mig segon acte Benítez es va compadir de Jesé i el va fer entrar per un gris Isco. Fins aleshores el partit continuava ben gris, tret d’algunes pinzellade­s només per a la galeria. Cristiano gairebé va marcar d’esperó i el Llevant a poc a poc anava agafant control i arribant a l’àrea de Keylor, encara que sense precisió a l’hora de rematar.

La sortida de Jesé va ser l’esperó desitjat. El canari sembla d’aquests jugadors que responen als estímuls del pal i la pastanaga. Quan li dónes un bon pal reacciona com un brau. Va sortir encès per demostrar que Benítez s’havia equivocat i que té lloc. El tercer gol va ser seu, una bona internada, un parell d’esquivades i una millor rematada. El Madrid va acabar assetjant l’àrea del Llevant, però sense fer més gols.

 ?? DANI DUCH ?? El lateral del Reial Madrid Marcelo celebra amb efusió el primer gol del matx
DANI DUCH El lateral del Reial Madrid Marcelo celebra amb efusió el primer gol del matx

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain