La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Som el Partit Popular, un valor segur, que està al servei d’Espanya”

-

que es pot perdre, que s’està començant a transmetre des de molts àmbits, també del PP. “Guanyarem les eleccions”, va dir rotund: “Som el partit en què confien els espanyols, així que posem fil a l’agulla”, perquè “Espanya ens espera”, va dir.

Rajoy va fer balanç d’aquests quatre anys després de “la victòria electoral més important del PP a la seva història, i convé no oblidar-ho”, va dir en un missatge que semblava adreçat a José María Aznar. Un balanç positiu, reconeixen­t els esforços dels espanyols, i del qual el PP “ha de sentir-se orgullós”, com Rajoy ho està, va dir, del que s’ha fet.

I també va parlar de futur, amb crítiques a altres partits i idees força sobre el PP, en un discurs escrit i preparat durant dies, sense marge a la improvisac­ió. Rajoy aposta per “un país unit per la llei, i sobretot pel sentiment de la seva gent”. Un país que pot aspirar a la utopia, com els 20 milions de llocs de treball, perquè “el temps de l’angoixa, de la desesperan­ça i les lamentacio­ns” ha passat. I so- bretot, pel que representa: “Som el Partit Popular, quina broma és aquesta!”, es va permetre dir, fora del paper llegit. “El partit de la majoria moderada i raonable davant radicals i extremiste­s. Som el partit de centredret­a espanyol. Som un partit que va néixer amb la democràcia, no pas fa un quart d’hora. No som el producte d’una tertúlia ni d’una operació mediàtica, ni som flor d’un dia ni penells que es mouen amb el vent”.

La diferència entre el PP i altres partits, va dir per animar els militants i per recordar als dirigents que no es pot jugar amb foc, és que el PP és “un partit de Go- vern”. “No tenim vocació de frontissa; hem guanyat les eleccions municipals i europees. No ens presentem a les eleccions fent disquisici­ons sobre qui votarem, sense programes, sense idees, fent fitxatges d’última hora perquè ens regenerin”. O en una frase: “No estem per a experiment­s”. Mariano Rajoy gairebé va dir més amb el to que amb les paraules. “Les coses que hem de fer les farem nosaltres. Som el Partit Popular, el que està al servei d’Espanya quan les coses es compliquen. El valor segur, que sap arreglar les coses i pot presentar resultats”, va dir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain