La Vanguardia (Català-1ª edició)

Suport d’ERC amb matisos al pla municipal per abordar el ‘top manta’

- BARCELONA Redacció

El pla de l’Ajuntament de Barcelona per resoldre, sobretot per la via de les polítiques socials, el conflicte del top manta –que es manté a la ciutat després d’un estiu en què s’ha viscut una autèntica explosió de la venda ambulant il·legal als carrers– ja ha tro- bat el suport, amb matisos, del grup d’ERC. Ahir, el seu portaveu, Jordi Coronas, va celebrar que el govern municipal tracti la problemàti­ca dels manters com “un tema de ciutat”, encara que va exigir que es concreti el procés que se seguirà en cada cas.

Coronas va recordar que la Confederac­ió de Comerç ha plantejat ajudar a crear mig centenar de llocs de treball al sector comercial com a via d’inserció laboral de les persones que es dediquen a la venda ambulant il·legal. A aquesta via s’’hi accediria a través de programes de formació. Aquesta proposta no entra en contradicc­ió amb el pla esbossat aquesta setmana per la tinenta d’alcalde Laia Ortiz. Aquest pla també preveu la possibilit­at que un nombre indetermin­at de venedors ambulants (no només manters, sinó també llauners) puguin obtenir llicències per exercir la venda de manera legal en mercats ja existents a la ciutat que encara no s’han concretat. L’Ajuntament va insistir ahir que

L’Ajuntament garanteix que els manters legalitzat­s no podran vendre cap producte falsificat

les persones que obtinguess­in aquestes llicències haurien d’abandonar completame­nt la venda de productes falsificat­s per no continuar incorrent en una il·legalitat.

L’Ajuntament de Barcelona haurà de precisar pròximamen­t qui pot accedir a aquesta opció que, en qualsevol cas, haurà de tenir uns límits molt clars per evitar el conflicte amb les associacio­ns de comerciant­s, que si bé estan disposades a col·laborar en la solució del problema rebutgen establir una taula de diàleg amb el sindicat de manters que s’acaba de crear.

La reacció del grup municipal popular és molt diferent de la d’ERC. Ahir, el seu president, Alberto Fernández, va apuntar que “no es pot donar llicència al top manta, una activitat il·legal prevista al Codi Penal” i que “perjudica el comerç que paga impostos i genera ocupació”, a més de deteriorar la imatge de Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain