La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ronaldo no apareixerà al film de Scorsese per desig del productor

- Josep Sandoval

Cristiano Ronaldo no participar­à en el film The manipulato­r que rodarà Martin Scorsese sobre la vida del magnat italià Alessandro Proto, personatge que va inspirar el de Christian Grey, el protagonis­ta de 50 ombres d’en Grey.

El paper que havia d’interpreta­r el futbolista no era el de Proto, que va a càrrec del sex symbol Channing Tatum, sinó el del comprador ocasional d’un dels pisos novaiorque­sos del magnat italià, en concret el que està situat a la Trump Tower de la Cinquena Avinguda, i que serà un dels escenaris que utilitzarà el director per al rodatge.

Pel que sembla, no ha estat Scorsese qui ha decidit prescindir de l’astre de la pilota, sinó Proto mateix (coproducto­r de la pel·lícula amb 20th Century Fox), que considera que podria minvar el seu protagonis­me a la cinta, malgrat l’enorme promoció gratuïta que la presència de Ro- naldo donaria a la pel·lícula, encara que es limités a unes breus seqüències. No se sap quin seria l’import del contracte del film, però sí que ha circulat el que percebrà com a indemnitza­ció per aquest menyspreu: uns deu milions d’euros.

Així doncs, el debut en la pantalla gran de l’estrella de la pilota haurà d’esperar, encara que els seus fans podran admirar-lo al documental Ronaldo, que explica la seva vida i s’estrenarà a Londres el 9 de novembre amb la presència de l’astre. El film està dirigit per Anthony Wonke ( The battle for Marjah) i està produït per On the Corner Filmes, propietat d’Asif Kapadia. Ronaldo, el documental, recull entreviste­s amb diversos membres de la seva família, imatges d’arxiu fins ara mai vistes i compta amb la presència del futbolista, que obre les portes de casa seva i de la seva intimitat i que ens permet conèi- xer-lo des dels angles més privats del seu entorn. Mereix especial atenció les seqüències on apareix amb el seu fill, que es converteix en l’altra estrella d’una cinta confeccion­ada per a més glòria de Ronaldo. El futbolista s’ha involucrat d’una manera total tant en la preparació del guió com en tots els aspectes del rodatge, que va dotar de tota mena de facilitats.

“El meu objectiu amb aquest documental és ser qui sóc, de forma objectiva per als meus fans. Crec que a la gent li encantarà veure aquest documental perquè no és una cosa fictícia o manipulada, és una cosa real”, ha declarat Ronaldo que es mostra més que satisfet del resultat final.

Amb tot, no s’espera que el documental sigui un gran èxit de taquilla, com no ho solen ser aquest tipus de films estructura­ts com a reportatge­s i estrenats en circuits comercials. Sense anar més lluny, anotem les relatives recaptacio­ns del documental sobre la vida d’una altra estrella de la pilota, Messi, que va dirigir Álex de la Iglesia i en el qual l’argentí no va tenir l’estreta col·laboració que ha tingut Ronaldo amb el seu. /

 ?? GONZALO ARROYO MORENO / GETTY ?? Ronaldo, aquesta setmana
GONZALO ARROYO MORENO / GETTY Ronaldo, aquesta setmana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain