La Vanguardia (Català-1ª edició)

“No fem les coses per tenir audiència”

- Jordi Évole, periodista SALVADOR ENGUIX València

Jordi Évole inicia avui nova temporada del seu popular programa Salvados (La Sexta), amb un plat fort: una conversa a dues bandes amb el polítics Albert Rivera i Pablo Iglesias. Una prova que aquest periodista continua apostant fort per oferir al seu públic continguts diferents, originals, sorprenent­s. I anuncia en aquesta entrevista que continuarà buscant petites històries que commoguin tothom.

No sé si ho sap, però el cas de l’accident del metro de València ha fet un tomb a favor de les víctimes. Ha estat en part gràcies al programa que vostè va fer sobre aquest sinistre. Seguirà amb aquesta línia de reportatge­s socials? No sap com me n’alegro. Sí, seguirem aquesta línia de treball, perquè són els que més satisfacci­ó ens han donat. Va ser també el cas de la capitana Zaida Cantera. Perquè hi ha històries que es poden considerar informativ­ament petites però que són alhora històries de gran dimensió humana.

Pot avançar algun cas per a aquesta temporada? Li avanço que en el tercer programa abordarem la història d’un petit poble d’Osca, desallotja­t completame­nt als anys seixanta per construir-hi un pantà. Van dinamitar les cases dels veïns, i només dues famílies van resistir. Quan ja estaven a punt de fer el pantà, van haver de paralitzar el projecte, perquè un tècnic del Ministeri de Medi Ambient va fer un informe de declaració mediambien­tal en contra. A aquest home li va costar la feina, va patir enormes pressions de les empreses elèctrique­s; va decidir ser honest. Gràcies a ell i a la lluita d’aquestes famílies aquest paratge no s’ha perdut.

Comença avui la nova temporada i el llistó és molt alt. L’aclapara el repte? De debò, no fem les coses per tenir audiència. Passa que ha coincidit que hem fet coses que volíem fer i que resulta que aquestes coses interessen la gent. Espero que aquesta feliç coincidènc­ia es mantingui, encara que l’èxit és sempre fugaç.

No em negarà que coneixia l’expectació d’asseure en una taula avui Rivera i Iglesias. No, no sóc conscient de l’expectació. Em passo tot el dia amb l’equip, treballant, però és evident que vivim un any electoralm­ent intens, i hi ha molta atenció cap als temes polítics, en tots els mitjans. Crec que d’alguna

“Vivim una segona transició política que es trasllada al debat a les television­s”

manera estem vivint una segona transició en la política que ens portarà a nous llocs, i això ens porta a una segona transició a la televisió.

El cas és que el debat i l’entrevista política tenen ara un protagonis­me a la televisió. Sí. Es torna a l’entrevista, i al debat d’actualitat, com fa anys. Però m’inquieta quan cau més en la bronca que en la construcci­ó de propostes, en el diàleg. Hem d’evitar convertir la política en un xou.

A qui li agradaria entrevista­r i no ho ha aconseguit? A José María Aznar. És un personatge clau per entendre on som a Espanya i com hi hem arribat.

“Continuare­m buscant històries petites però d’enorme dimensió humana”

 ?? GSR / GTRES ?? Jordi Évole inicia aquest diumenge la nova temporada de Salvados
GSR / GTRES Jordi Évole inicia aquest diumenge la nova temporada de Salvados

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain