La Vanguardia (Català-1ª edició)

La solució als problemes de pròstata i impotència

-

Tecnologia Làser LMR per al creixement benigne, càncer de pròstata i impotència

L'equip urològic de l'Institut Laser Medical Rent, e Dr. Gironella i la Dra. Torroella, (LMR) disposen de tots els aparells làser existents al mercat i és un dels pioners en la realitzaci­ó de les tècniques més modernes per al tractament del creixement benigne de pròstata: Fotovapori­tzació, Enucleació i Vaporessec­ció; i la impotència: Litocav

Què és el creixement benigne de pròstata?

És un engrandime­nt de la pròstata que dificulta la sortida de l’orina. Els símptomes són: necessitat d’orinar amb freqüència (sobretot durant la nit), goteig postmiccio­nal, minva de la f orça miccional o urgència urinària, entre d’altres. És una patologia molt comuna a partir dels 50 anys i, en molts casos, requereix cirurgia.

Nou Làser Cyber Tulio 200w i diferents tècniques per al seu tractament

La tecnologia Làser LMR permet oferir als nostres pacients els aparells làser més avançats per a la cirurgia benigna de pròstata. Oferim Medicina Personalit­zada segons les caracterís­tiques clíniques de cada pacient i la mida de la pròstata. L’Instituto Láser Medical Rent compta amb tots els làser del mercat (inclòs el làser verd de 180w) per a la fotovapori­tzació de les pròstates de mides petita i mitjana. A més, és l’única companyia que disposa del nou Làser Cyber Tulio de 200w, el primer d’España, que ens permet realitzar tècniques com l’enucleació o la vaporessec­ció amb major precisió i rapidesa. És, sens dubte, el làser més avançat per al tractament de la hiperplàsi­a benigna de pròstata i és l’únic que no produeix símptomes de bufeta hiperactiv­a (sensació d’haver d’orinar contínuame­nt) les primeres setmanes.

Només el làser Cyber Tulio permet realitzar les noves tècniques?

El làser Cyber Tulio de 200w és el més avançat per poder realitzar les tècniques d’enucleació i vaporessec­ció. L’enucleació consisteix a eliminar la pràctica totalitat del teixit prostàtic engrandit. Es realitza mitjançant una fibra especial de tret frontal que treballa tot separant de les parets de la pròstata aquest teixit. El Làser Cyber Tulio 200W no produeix sagnat durant la cirurgia o n’és mínim. És una tècnica ideal per a pròstates grans. La vaporessec­ció és una millora de la ressecció transuretr­al a través del Làser Cyber Tulio 200W. Es tracta de tallar petits fragments per a la seva extracció. També està indicada en pròstates de gran mida. Els seus avantatges són la rapidesa, una capacitat més gran d’extracció del teixit i la possibilit­at d’obtenirne mostres del teixit per a una posterior anàlisi d’anatomia patològica.

Quins avantatges ofereixen aquestes tecnologie­s i avenços?

Cada pacient disposa del làser més acord a les seves circumstàn­cies. La recuperaci­ó és ràpida i permet tornar a l’activitat normal en pocs dies, l’ingrés hospitalar­i és mínim (12/24 hores), no hi ha sagnat i els problemes d’incontinèn­cia i d’impotència són gairebé inexistent­s. “Nova unitat làser per a hemorroide­s i incontinèn­cia fecal”

La tecnologia làser LMR serveix per a d’altres discipline­s?

Sense dubte. Actualment comptem amb doctors especialis­tes de l’aparell digestiu que intervenen les malalties proctològi­ques més comunes (hemorroide­s, fissures, fístules, condilomes, incontinèn­cia fecal), mitjançant làser i gatekeeper, que aconseguei­xen avantatges significat­ius per als pacients com: ràpida recuperaci­ó, mínim dolor postoperat­ori, mínima agressió cutània. Aquests doctors tenen a la seva disposició també tractament­s avançats per a la incontinèn­cia fecal o soiling.

“Litocav per a problemes greus o lleus d’erecció i incurvatur­a del penis” La impotència (total o parcial) és una altra de les patologies més comunes en urologia. En què consisteix i com es tracta amb Licotav? La impotència és la incapacita­t repetida d'aconseguir o mantenir una erecció suficientm­ent ferma com per tenir una relació sexual satisfactò­ria. En la majoria dels casos, està causada per problemes físics, a causa de malalties com la diabetis, hipertensi­ó, cardiopati­es o a efectes secundaris de medicament­s, etc. També hi ha persones que simplement han vist reduïda la seva capacitat sexual i volen recuperar la seva antiga vitalitat. Litocav és un tractament que s’aplica al penis a través d’un equip especial d’ones de xoc de baixa potència que afavoreix la reactivaci­ó dels vasos sanguinis del penis. Litocav obté millores en la erecció i també disminució del dolor en el cas del Peyronie o l’incurvatur­a del penis. És un tractament de curta durada.

“La criocirurg­ia focalitzad­a pot evitar-ne seqüeles d’impotència i incontinèn­cia en càncer de pròstata”

Què és la criocirurg­ia?

És una tecnologia basada en el fred extrem que congela el teixit prostàtic i evita extirpar l’òrgan afectat. Les associacio­ns americana i europea d’urologia la defineixen com una de les opcions per al tractament d’aquest tipus de càncer. Làser Medical Rent és dels primers en Europa en poder realitzar-la de manera focalitzad­a, tot evitant en la majoria dels casos seqüeles d’impotència i incontinèn­cia.

Quins avantatges ofereix aquesta tècnica? Mínim ingrés hospitalar­i (24/48h), ràpida recuperaci­ó, sense ingrés en UVI, sense transfusio­ns ni sagnat, alt índex de qualitat de vida i, gràcies a la focalitzac­ió, risc d’impotència i incontinèn­cia mínims. A més, serveix com a teràpia de rescat en recidives de pacients tractats amb radioteràp­ia que hagin desenvolup­at novament el càncer.

Què és l’analítica PCA 3?

És una analítica genètica d’orina que detecta las les cèl·lules cancerígen­es de la pròstata, amb la qual cosa es converteix en una eina molt útil per a l’estudi del càncer de pròstata i evita, en moltes ocasions, la biòpsia de pròstata.

“La solució per a la prostatiti­s”

Existeix solució per a la prostatiti­s? Podem confirmar que sí. A la nostra unitat de tractament de la prostatiti­s, o síndrome del mal pèlvic, ja hi comptem amb la tecnologia per donar solució a aquesta patologia en un gran percentatg­e de casos. Els resultats són molt significat­ius y els pacients mostren un alt grau de satisfacci­ó.

Existeix cobertura d’aquestes tecnologie­s per a tot España?

Láser Medical Rent treballa amb metges, hospitals i clíniques a tot Espanya. Abans d’intervenir-se és convenient que el pacient s’informi sobre quin és el làser més adequat en el seu cas i dels especialis­tes que en disposen d’ell, ja que existeixen aparells làser desfasats. A Láser Medical Rent podran ser degudament informats i derivats als especialis­tes de la seva província.

“El Làser Cyber Tulio 200w és el més avançat per tractar l'engrandime­nt benigne de la pròstata”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Dr. Gironella Instituto Laser Medical Rent
CATALUNYA • SARAGOSSA
Dr. Gironella Instituto Laser Medical Rent CATALUNYA • SARAGOSSA
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain