La Vanguardia (Català-1ª edició)

“El rejovenime­nt facial, només amb productes bioregener­ants, ha de ser l’únic futur de la Medicina Estètica”

Les mans del Dr. Christian Chams són de les més reconegude­s del món. Col·legiat a la universita­t Pierre et Marie Curie de París, és un dels pioners de la tècnica de rejovenime­nt facial amb vitamines i productes biorevital­itzants, amb el què aconseguei­x un

-

Per què és vostè tan reconegut entre la gent famosa?

La resposta és molt senzilla: treballo amb molta naturalita­t. La meva preocupaci­ó més gran és aconseguir rejovenir un rostre sense cap canvi en la seva expressió natural. Una cara pública no pot permetre’s una transforma­ció radical i, sovint, artificial.

Com aconseguei­x aquest resultat?

Utilitzant productes naturals, com vitamines, antioxidan­ts i biorevital­itzants cel·lulars que permeten la pell recuperar elements perduts com el col·lagen, l’àcid hialurònic i l’elastina, en comptes de substituir-los per elements artificial­s d’origen animal o de síntesi de laboratori.

Aquesta tècnica funciona amb tothom?

Per suposat que sí. Depenent de l’edat, factors de risc de la pell i estat genètic de cadascú, es pot aconseguir un rejovenime­nt de 15 a 20 anys sense cap canvi en l’expressió natural de la cara.

De la seva recerca ha sorgit la fórmula que fa que les seves afamades pacients llueixin 15 anys més joves... Ha descobert la poció màgica de l’eterna joventut?

No és qüestió de màgia. És l’experiènci­a la que t’ajuda a aprendre quins productes has de fer servir, tot depenent de la pell de cada pacient.

El mite de l’eterna joventut és un recurs del món de les Arts, què n’opina?

Crec que és una mica exagerat. Balzac, a una de les seves obres, va escriure: “Una dona de trenta anys”, i va retratar una jove que tenia trenta anys, cinc fills, segurament sobrepès i flaccidita­t. El què vull dir és que a l’actualitat, una dona d’aquesta edat es molt jove. La medicina estètica por endarrerir l’envellimen­t i, en cert sentit, s’apropa cada cop més a quest mite de l’eterna joventut.

Hi han molts especialis­tes estètics que realitzen infiltraci­ons. Què fa que vostè sigui tan especial?

La gent ve a veure’m amb molta tranquil·litat perquè sap que no li canviaré la seva cara. Els pacients volen rejovenir, no canviar.

El boca a boca ha afavorit el seu èxit?

Sense dubte. Quan tracto a una reina sé que els propers mesos en tractaré a dues o tres més. La majoria de la gent que em ve a veure ho fa recomanada per d’altres pacients, així que sí, el boca a boca és la millor publicitat que tinc.

El camp de la bellesa és elitista?

Va ser-ho fa anys, però ara no és així. Quan la gent sent a parlar de mi pensa en famosos, però certament la majoria dels meus pacients són gent normal, del carrer.

Li sembla sa que les mares semblin més joves que les seves pròpies filles?

Quan les filles veuen que es poden aconseguir aquests resultats fan més esforços per estar millor que les seves mares. Les noves generacion­s comencen cada cop més aviat amb els tractament­s i arribaran als 70 anys gairebé sense arrugues.

La reialesa tampoc es resisteix a les mans del Dr. Chams…

Tracto a moltes reines, per no dir a totes. Quan la gent veu els efectes en elles tenen moltes més ganes de provar-ne un tractament.

Quina diferència hi ha entre tractar una reina i una persona anònima?

M’encanta tractar tothom. La meva recepta va molt més enllà de fórmules, perquè si hi ha una cosa que m’ha portat a l’èxit és el meu esforç continu. Dormo cinc hores i a les set del matí ja sóc a l’aeroport disposat a atendre els meus pacients d’una nova destinació. A aquest ritme viatjo per tot Europa, de dilluns a diumenge. Visito regularmen­t a Anglaterra, Itàlia, Espanya, Portugal i França. A més, tres o quatre cops l’any vaig a Moscou i els Països Àrabs.

També ha creat la seva pròpia crema, “La Crème”, i un complement alimentari, AgeRepair. A qui van dirigits?

A homes i dones de qualsevol edat.

Què es AgeRepair?

És el primer comprimit del món que conté col·lagen, elastina i àcid hialurònic per tractat la flaccidita­t de la pell de la cara i del cos. S’ha de prendre un comprimit al dia amb l’esmorzar .

Age Repair és la solució per rejovenir el nostre cos des de l'interior?

Si, Age Repair són els comprimits que he creat ara amb col·lagen, elastina i àcid hialurònic que compensen la perdia biològica normal d'aquests elements imprescind­ibles peralapell.

Què fa que siguin tan especials aquestes càpsules de bellesa?

He intentat reproduir en aquests comprimits els percentatg­es de col·lagen, elastina i àcid hialurònic, copiant la composició de la pell.

Madonna és molt aficionada aprendre aquest suplement.Creu que és una moda?

No.Ésuna formaavanç­ada de tractar lapell.

“Els productes de farciment permanent han de ser totalment prohibits a curt termini” “Amb la meva tècnica de biorevital­ització facial intento recuperar i regenerar els elements perduts de la pell, en comptes de substituir­los amb elements artificial­s sintetitza­ts al laboratori”

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain