La Vanguardia (Català-1ª edició)

A Sant Cugat plouen poemes

- PALOMA ARENÓS Sant Cugat del Vallès

Són quinze anys inundant de versos els carrers de Sant Cugat del Vallès. L’Ajuntament de la ciutat i la Institució de les Lletres Catalanes impulsen el Festival Nacional de Poesia des d’avui i fins al 25 d’octubre per demostrar la bona salut del gènere. Aquest any no hi haurà un únic poeta d’honor, sinó que s’homenatjar­à els 228 autors que han participat en les catorze edicions anteriors. La festa arrenca avui a les 12,30 hores amb un viatge per la poesia catalana dirigit per la dramaturga, poeta i actriu Es- tel Solé en el Teatre-Auditori.

Dilluns, a la mateixa sala, es presenta per primera vegada l’espectacle Venus i Adonis, de Shakespear­e, interpreta­t per Emma Vilarasau, Jordi Bosch i Lluís Claret al violoncel. Tracta sobre un poema escrit durant la pesta del 1592 i narra els intents de Venus, la deessa de l’amor, per conquerir el jove Adonis, que la rebutja constantme­nt, amb la inversió dels papers habituals entre home i dona. El dijous 22 serà un dia ple de ritme. A les set de la tarda, al cafè de l’Auditori, Mercè Sampietro, Llúcia Vives i Eduard Iniesta evocaran a Ovidi Montllor en el vintè aniversari de la seva mort amb Poesia no vol dir somiar. A la nit, se celebrarà la Nit de Poesia, en el transcurs de la qual diferents artistes trenaran les veus i accents de Blai Bonet, MariaMercè Marçal, Ponç Pons o Vicent Andrés Estellés. Maria del Mar Bonet interpreta­rà poemes musicats amb Borja Penalba a la guitarra.

L’homenatge a Montserrat Abelló (1918-2014) se celebrarà el diumenge 25 en el Celler Modernista. Serà una setmana amb una quinzena de veus joves i altres de consolidad­es que afavoreixe­n un diàleg intergener­acional, com el que van practicar Abelló i Francesc Garriga.

El festival vol ser una suma de territoris de la llengua catalana i un espai on la música, l’art i la fotografia es donen la mà amb bona mètrica.

 ?? GARCIA / ARXIU ?? Emma Vilarasau estrena amb Jordi Bosch i Lluís Claret Venus i Adonis, de Shakespear­e
ÀLEX
GARCIA / ARXIU Emma Vilarasau estrena amb Jordi Bosch i Lluís Claret Venus i Adonis, de Shakespear­e ÀLEX

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain