La Vanguardia (Català-1ª edició)

Gols amb mancances

-

Joan Golobart Al partit d’ahir vam observar de nou un Barcelona que va saltar al camp a marcar gols incentivat per l’estil de joc del Rayo Vallecano. Però la golejada no ha de tapar algunes mancances.

Control del marcador. De nou el Barcelona va saltar al camp amb ànsies de victòria i mostrant una competitiv­itat innegable. Seduït per la proposta del rival i sabent que darrere de la línia defensiva visitant hi hauria molts espais. I així va arribar l’ocasió de Rakitic amb una passada esplèndida de Sergi Roberto, i encara d’altres. Però va semblar com si el centre del camp simplement fos un espai per recórrer per arribar a l’àrea contrària. Fins al punt que les jugades més elaborades van passar a ser diverses galopades de Mathieu o de Sergi Roberto i en cap cas una possessió col·lectiva. Un estil que demostra que l’ambició es limita a marcar gols, al domini del marcador i no del joc. I encara que és evident que això donarà punts als blaugrana, també és cert que els rivals aconseguei­xen amb facilitat acostar-se a l’àrea. La segona meitat del Barça va ser lamentable. Es podria entendre que el Rayo arribés tantes vegades a l’àrea blaugrana amb cops de pilota, però que aconseguís fer-ho tocant l’esfèrica diu molt de la feina de Jémez però molt poc del sistema defensiu blaugrana.

Finalitzad­or en comptes de solucionad­or. Una de les conseqüènc­ies d’aquesta manera de jugar va ser que Neymar, gran protagonis­ta, ho va fer en un registre que pot ser magnífic per jugar contra el Rayo, però problemàti­c per a matxs que puguin tenir més exigència. Però davant l’absència de Messi i amb les possibilit­ats futbolísti­ques de l’astre brasiler vaig trobar a faltar el seu paper com a home epicentre del joc blaugrana que s’hauria d’haver posicionat més cap al centre per liderar el joc i permetre que les línies del mig del camp i defensiva tinguessin marge de temps per situar-se en camp rival. Em fa l’efecte que el joc del Barcelona amb aquest tipus de consi-

La segona part del Barça va ser lamentable, els rivals li arriben amb molta facilitat

deració guanyaria molt en solidesa i es mostraria força més dominador del joc.

Rakitic i Sergi Roberto. Van ser el fidel reflex de l’estil de l’equip i del seu estat de forma. El croat, allunyat de les seves prestacion­s. Desconnect­at del joc ofensiu, sense marge de maniobra per ajudar en defensa i mentalment molest amb ell mateix com va demostrar en l’un contra un davant Toño. Va ser el senyal d’alarma de l’estat de forma d’un home que hauria de liderar el centre del camp i que va ser un simple comparsa, ja que per això necessita tenir companys a prop. L’antagonism­e el representa Sergi Roberto. Un jugador que després de la seva bona aportació en el lateral dret i havent funcionat amb molt bona nota com a centrecamp­ista de tancament entén que compta ara, i molt, per a Luis Enrique.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Gerard Piqué refusa una pilota amb el cap
CÉSAR RANGEL Gerard Piqué refusa una pilota amb el cap
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain