La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Neymar? És impression­ant”

Luis Enrique elogia l’actuació del brasiler i també la de l’equip de Vallecas

- C. RUIPÉREZ Barcelona

“Com resumiries l’actuació de Neymar?”, van demanar a Luis Enrique. “Ho faré –va respondre– amb una paraula: impression­ant. És elèctric, molt ràpid, gairebé imparable. A la velocitat que va, o el paren amb penal o marca”. El brasiler, lògicament, va acaparar una bona part d’una conferènci­a de premsa en què també hi va haver elogis per al conjunt de Vallecas. “El que ha passat ho atribueixo al nivell defensiu del Rayo. Només ells, amb el Celta, poden jugar així. Contra el Rayo els partits no són mai fàcils. Són especialis­tes en això”.

“La nostra primera part ha estat molt completa i em quedo satisfet. Però a la segona hem perdut moltes pilotes i no hem estat bé per culpa també del nostre rival. Curiosamen­t, en canvi, en aquells minuts hem estat més eficaços que abans. Encara bo que no hi ha gaires Rayo a la Lliga perquè és sempre un adversari molt complicat”.

Qüestionat per la possessió, el tècnic asturià va dir que “és un mitjà per arribar al resultat però no una finalitat. No em preocupa perdre-la contra el Rayo i el Celta perquè sé com juguen”.

Neymar havia assegurat que volia la pilota i va complir la seva promesa. Va desequilib­rar com va voler la defensa del Rayo Vallecano i va marcar els quatre primers gols del Barça, els dos primers transforma­nt penals que ell mateix havia provocat. A més, va donar una assistènci­a a Suárez amb centrada precisa en el cinquè gol. “Ha estat un dels meus millors partits amb el Barcelona. Estic molt content de la feina feta i del triomf”, va comentar el brasiler, que va reconèixer: “He assajat els penals amb Bravo, Ter Stegen i Masip”. El davanter també va tenir paraules d’elogi per “als jugadors del Rayo, que han jugat molt bé; malgrat tot, cal dir que no ha estat una victòria senzilla”.

Paco Jémez, entrenador del Rayo, va explicar: “No ens podem quedar només amb el resultat, que l’hem perdut en un minut”.

“Un aficionat s’ha ficat amb mi i jo tinc la sang calenta; però no comentaré el que li he dit”

“Luis Enrique m’ha dit que l’hi hem posat molt difícil i agraeixo el seu elogi”, va afegir abans d’analitzar l’incident que va tenir amb un aficionat: “Una persona, només una, es va ficar amb mi i jo tinc la sang calenta, però no comentaré el que li he dit”. El Barça? És una barbaritat”, va concloure.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Messi va veure el partit molt a prop de l’exblaugran­a Bodiroga
CÉSAR RANGEL Messi va veure el partit molt a prop de l’exblaugran­a Bodiroga

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain