La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un debut realista per a Jürgen Klopp

L’alemany, molt actiu a la banda, desembarca a Anglaterra amb un empat

- MARTA MATEO Manchester. Servei especial

We believe. La pancarta, desplegada pels aficionats del Liverpool que van visitar White Hart Lane, era una clara declaració d’entrega al seu nou entrenador, Jürgen Klopp. L’alemany va demanar als reds un canvi de mentalitat –Vull que passin d’escèptics a creients”– i contra el Tottenham ja es van veure els primers matisos. Els seguidors empenyen, acompanyen i aplaudeixe­n amb fe per primera vegada en molt de temps. Ells ja hi creuen. Els seus jugadors corren més i en la seva mirada s’observa un sentit de responsabi­litat oblidat en les primeres jornades. Els pundits s’entusiasme­n en parlar del Gegenpress­ing, aquest art o capacitat de pressionar allà on sigui la pilota, recuperar-la just perdre-la, però sobretot, pressionar, pressionar i pressionar sense parar. Un empat a casa del Tottenham de Pochettino és el debut més realista que Klopp podia haver tingut. No va ser espectacul­ar, però sí sòlid. Hi va haver errors, però es van solucionar. I per primera vegada en nou jornades, el Liverpool va mantenir la porteria a zero.

Tenint en compte les circumstàn­cies prèvies al matx, el resultat va ser positiu per als reds. Amb una plantilla sota mínims –fins a set jugadors estan lesionats–, el Liverpool va ser capaç de sumar un punt en un camp complicat i la primera mitja hora va ser una demostraci­ó clara que els jugadors disponible­s han parat atenció a les lliçons del nou míster. Pressió, tensió, concentrac­ió. “He vist coses molt bones. Molt bons primers 25 minuts amb pressing i contrapres­sing, i després moments en què el nostre pols estava molt per sobre del que era necessari. La resta del partit ha estat molt obert”, explicava Klopp a la roda de premsa.

“Ara ja puc treballar amb el que he vist. Ja puc ensenyar-los què fem bé i què no fem bé”, apuntava el tècnic, que encara que va reconèixer que l’estrena “no havia estat un somni”, es va mostrar satisfet. Una dada que l’allibera de pressió: mai un entrenador no s’havia estrenat a la banqueta del Liverpool amb victòria en la Premier League.

Mentre l’impacte de Klopp es veia confirmat a les estadístiq­ues finals del xoc, sis matxs més es van disputar arreu d’Anglaterra. El Manchester City continuarà més líder després de la seva aclaparado­ra victòria contra el Bournemout­h, a qui ja guanyava 2-0 després d’11 minuts. Sense Sergio Agüero ni David Silva, Kevin de Bruyne i Raheem Sterling (autor d’un hat-trick) van fer un pas endavant i van brillar en el recital citizen, sense compassió davant el rival, que acaba d’ascendir: 5-1 per mirar amb optimisme la propera setmana, clau amb Champions League i derbi de la ciutat.

El United va aconseguir una meritòria victòria a casa de l’Everton, a qui va superar per 0-3 gràcies a una excel·lent actuació d’Ander Herrera i un gol de Rooney, que va marcar fora de casa per primera vegada en onze mesos. El Chelsea va sumar tres punts vitals davant l’Aston Villa per a tranquil·litat de Mourinho, que va veure com Diego Costa tornava al camí anotadora marcant dos gols.

 ?? ANDY RAIN / EFE ?? Jürgen Klopp dóna instruccio­ns als seus futboliste­s
ANDY RAIN / EFE Jürgen Klopp dóna instruccio­ns als seus futboliste­s

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain