La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nadal no culmina la millora

El balear, a un pas de la Copa de Mestres, cau contra Tsonga a semifinals

- ALFRED BELLOSTAS Barcelona

Al Nadal del 2015 sempre li falten matisos. És capaç de rendir a un nivell alt, però no durant gaire temps. I en els punts crucials, que abans sempre dominava, dubta i sovint perd. Per això és tan lluny del nivell mostrat fins al juny del 2014 quan va guanyar el novè títol a Roland Garros. Des d’aleshores, les lesions, que el van apartar del circuit durant mig any, i la irregulari­tat, que li ha impedit recuperar la millor versió, l’han situat molt lluny dels primers. Sortirà de Xangai cinquè del món, ja que ha superat Berdych, i és molt a prop d’assegurar-se la presència a la Copa de Mestres –per a la qual ja estan classifica­ts Djokovic, Murray, Federer i Wawrinka–, però en realitat la bretxa entre el seu joc i el d’altres temps, per més que les sensacions a la gira asiàtica hagin estat positives, encara és notable.

El de Xangai, amb el de Miami i París-Bercy, continua sent un torneig impossible per a Nadal. Són els únics Masters que encara no ha guanyat. Malgrat tot, el balear es queda amb les bones sensacions dels últims dies, encara que la millor versió de Nadal mai no hauria perdut contra Tsonga en una semifinal com la d’ahir. De fet, els més grans rarament fallen quan tenen al seu abast un títol important. I el de Xangai ho és. El número u, Novak Djokovic, és l’indiscutib­le favorit –ho hauria estat igualment amb Nadal a la final– després d’haver superat Murray per 6-1, 6-3. El serbi ha guanyat nou dels últims deu partits contra l’escocès en els últims dos anys.

“He perdut contra un tennista que ha jugat molt bé. Tsonga ha estat una miqueta millor que jo, no gaire, però sí una miqueta, i per això és a la final”, va assegurar el manacorí després d’un partit que es va allargar 2 hores i 15 minuts. Nadal va explicar: “Al principi he fet sis primers jocs dolents i ell ha tingut massa vegades l’avantatge sobre el punt i ha estat en millors posicions que jo. Per això ha estat un primer set complicat per a mi, però després he jugat bé i he fet un gran segon set”. Malgrat el 0-6 de la segona mànega, l’efectivita­t en el servei de Tsonga (76% de primers) va ser un problema constant per al balear, que va cedir dues vegades el servei i no va aconseguir equilibrar amb els breaks. En el dotzè joc del tercer set, amb 6-5 per a Tsonga però avantatge de 15-30 de Nadal, aquest va fallar una dreta fàcil que l’hauria deixat en una situació ideal per tornar a igualar la semifinal.

“Després d’un any complicat, ser cinquè del món és bo per a mi. El millor és la sensació que les coses s’han fet bé, que he jugat bé –com he de jugar– i he aconseguit guanyar bons partits, i això és el més important, i me’n vaig amb energia positiva per encarar la part final del 2015 i preparar l’any que ve de la millor manera. Això és el que més em motiva”, va concloure el tennista de Manacor.

El serbi, indiscutib­le favorit contra Tsonga, busca novè títol en un 2015 espectacul­ar

 ?? DAMIR SAGOLJ / REUTERS ?? Nadal es col·loca la cinta per aguantar-se els cabells durant un descans del partit contra el francès Tsonga
DAMIR SAGOLJ / REUTERS Nadal es col·loca la cinta per aguantar-se els cabells durant un descans del partit contra el francès Tsonga
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain